Σας ενδιαφέρει: Στις 24 Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων

Must Read

Στις 24 Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Από τις 7 Αυγούστου θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς ή μίσθωσης ηλεκτρικών οχημάτων. Ο υπουργός είπε ότι μέσω του προγράμματος μπορούν να επιδοτηθούν περί τα 15.000 αυτοκίνητα και 12.500 δίκυκλα. Επίσης, πρόσθεσε πως τα 100.000.000 ευρώ του προγράμματος είναι μόνο η αρχή, καθώς θα υπάρξουν πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«H ηλεκτροκίνηση δεν είναι πλέον εξαγγελία, αλλά νόμος του κράτους, με αριθμό 4710/2020. Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Πέμπτη που μας πέρασε και σήμερα περνάμε από την ψήφιση του νόμο στην εφαρμογή του, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα» τόνισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Χατζηδάκης.

Κατά τον υπουργό «οι ενδείξεις στην αγορά είναι ότι ο νόμος έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί. Οι έμποροι ποδηλάτων, παραδείγματος χάρη, μας έχουν ενημερώσει ότι οι αναμονές ως προς τις παραγγελίες για ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν ήδη φτάσει τους τέσσερις μήνες ! Πιστεύω ότι η εξέλιξη των πραγμάτων θα είναι τέτοια ώστε ο στόχος του εθνικού σχεδίου για την ενέργεια και το κλίμα, δηλαδή ένα στα τρία οχήματα που θα αγοράζεται το 2030 να είναι ηλεκτρικό, θα επιτευχθεί πολύ νωρίτερα».

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η ειδική ιστοσελίδα για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά» http://kinoumeilektrika.ypen.gr  θα είναι στον αέρα και θα παρέχει online πολλές χρηστικές πληροφορίες στους ενδιαφερομένους. Την ίδια μέρα, θα αρχίσει η λειτουργία του help desk, με 5 τηλεφωνικές γραμμές και τη δυνατότητα αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος αλληλογραφίας στη διεύθυνση [email protected] για να απαντώνται τα ερωτήματα των πολιτών.

Μέχρι την Παρασκευή 7 Αυγούστου θα έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών) και από την ημέρα αυτή υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας ή αγοράς ηλεκτρικού οχήματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This