Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο XYTA της Κέρκυρας – Πυκνοί καπνοί «πνίγουν» τις γύρω κατοικίες

Must Read

Συναγερμός σήμανε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στην Κέρκυρα, για τη νέα μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Τεμπλόνι, στο χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η φωτιά καίει από άκρη σε άκρη το κύτταρο του ΧΥΤΑ, με τους ανέμους που φυσούν στην περιοχή να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Στην περιοχή, πάντως, βρίσκεται και επιχειρούν ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, μαζί με υδροφόρες του δήμου και της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας kerkyrasimera.gr, ρίψεις νερού πραγματοποίησε ελικόπτερο που ήρθε από το Άκτιο, κατόπιν επικοινωνίας της δημάρχου κεντρικής Κέρκυρας με τον υφυπουργό προστασίας του πολίτη Ν. Χαρδαλιά, ενώ συμμετέχουν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL.

Οι κάτοικοι εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι εκδηλώθηκε στο ίδιο ακριβώς σημείο μια ακόμη φωτιά σε διάστημα ενός μηνός και δηλώνουν διατεθειμένοι να μην αφήσουν να περάσει άλλο απορριμματοφόρο στο χώρο.

Λόγω του έντονου καπνού που έχει κυκλώσει πολλές κατοικίες, εξάλλου, η δήμαρχος έδωσε εντολή να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο, όσοι δεν μπορούν να φιλοξενηθούν σε συγγενικά σπίτια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This