Τρίτη 22/6/2021

Η παραλία του Παλαιού Φαλήρου είναι, πλέον, προσβάσιμη και φιλική (και) προς τα άτομα με αναπηρία

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλου, ένα πάγιο αίτημα για τα άτομα με αναπηρία, αυτό της προσβασιμότητας στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου, ικανοποιήθηκε και υλοποιήθηκε με την τοποθέτηση ειδικού συστήματος SEATRUCK.

Το σύστημα προσφέρει αυτόνομη είσοδο κι έξοδο στην θάλασσα ατόμων με κινητική αναπηρία και με περιορισμένη κινητικότητα, διευκολύνοντας την πρόσβαση τους στη θάλασσα και καθιστώντας την παραλία φιλικότερη προς όλους.

Το σύστημα το οποίο τοποθετήθηκε στο σημείο parking -ανάμεσα σε Poseidon Edem Hotel και Edem (στάση Τραμ Edem)- είναι ενεργειακά αυτόνομο καθώς υποστηρίζεται από φωτοβολταϊκό πάνελ, ενώ κατασκευάστηκε και ξύλινος διάδρομος πρόσβασης πλάτους 1,5 μ. από τον χώρο στάθμευσης της παραλίας ΕΔΕΜ έως την συσκευή, μήκους 25 μέτρων, προκειμένου η συσκευή να είναι προσβάσιμη.

Επίσης διαθέτει φωτισμό ασφαλείας κατά την διάρκεια της νύχτας ενώ η όλη κατασκευή είναι προσωρινή δίνοντας την δυνατότητα ανά πάσα στιγμή απεγκατάστασης και αποσυναρμολόγησης, αποθήκευσης της και επανεγκατάστασης της στο μέλλον, όποτε αυτό κριθεί χρήσιμο.

Το σύστημα θα λειτουργήσει καθ’ όλη την καλοκαιρινή σαιζόν και αποτελεί αξιόπιστη και λειτουργική λύση συμβάλλοντας στην ποιότητα και την ευεξία των ατόμων με αναπηρία, προωθώντας την ενσωμάτωση και την κοινωνικοποίηση τους και διευκολύνοντας την προσπάθεια των συνοδών, των φροντιστών και των οικογενειών τους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ