Κυριακή 20/6/2021

Πρόλαβε τα χειρότερα η Αστυνομία με την κατάσχεση τεράστιας ποσότητας αερίου γέλιου στο Ηράκλειο

Εκατοντάδες φιαλίδια με το άκρως επικίνδυνο αέριο γέλιου κατάφεραν να εντοπίσουν και να κατασχέσουν οι διωκτικές Αρχές στη Χερσόνησο Ηρακλείου, ενώ συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Όπως έγινε γνωστό, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου πραγματοποίησαν ελέγχους, στη διάρκεια των οποίων εντόπισαν δύο αλλοδαπούς και δύο Έλληνες (ένας άντρας και μία γυναίκα) να κατέχουν και να διαθέτουν προς πώληση φιαλίδια-αμπούλες και μπαλόνια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 821 φιαλίδια, τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου, 1.178 μπαλόνια, 7 μεταλλικές προωθητικές συσκευές και το χρηματικό ποσό των 525 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αέριο γέλιου θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς έχει πολλές παρενέργειες και μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο. Πρόκειται για το υποξείδιο του αζώτου το οποίο προκαλεί αυτόματη ευθυμία και γέλιο. Ο «χρήστης», αφού το εισπνεύσει, αρχίζει αμέσως να ονειροπολεί και να χάνει ελαφρώς την επαφή με την πραγματικότητα. Η επίδραση του αερίου δεν κρατάει πολύ, συνήθως ένα λεπτό, και η αίσθηση ευχαρίστησης που νιώθει ο χρήστης προέρχεται από την υποξία, την έλλειψη δηλαδή οξυγόνου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ