Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων για τη μετακίνηση του διοικητή Πόρου: «Ο δήμαρχος να επιλέξει την οδό της συγγνώμης και της σωφροσύνης»

Must Read

Κατά του Δημάρχου Πόρου στρέφεται με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, σε απάντηση των δηλώσεων του κ. Δημητριάδη σχετικά με τους αστυνομικούς και την «απογοητευτική ανταπόκρισή τους», σε ότι αφορά τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στο νησί προκάλεσαν την αντίδραση του Δημάρχου, ο οποίος όχι μόνο επέβαλε σε τοπικό lockdown, το νησί, από το βράδυ της Πέμπτης, αλλά επέρριψε ευθύνες στους αστυνομικούς οι οποίοι -κατά τα λεγόμενά του- δεν πραγματοποιούσαν ελέγχους παρά τις εκκλήσεις της Δημαρχείας.

Από την πλευρά της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «οι χθεσινές, 07-08-2020 αιτιάσεις και δηλώσεις του Δημάρχου Πόρου ότι υπήρξαν ολιγωρίες και πλημμέλειες του τοπικού Α.Τ καθώς και του προσωπικού που υπηρετεί εκεί, όσον αφορά τη χρήση μάσκας, τις συγκεντρώσεις κλπ., στην προστασία από τον κορωνοϊό μετά τα πρόσφατα κρούσματα εκεί, δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά».

Στη συνέχεια επισημαίνεται πως «φαίνεται ότι ο κ. αξιότιμος Δήμαρχος τεχνηέντως για να απεμπολήσει τυχόν δικές του ευθύνες, επιλέγει να επιρρίψει αυγουστιάτικα ευθύνες στους λιγοστούς αστυνομικούς του Α.Τ. που πασχίζουν σε όλα τα μέτωπα» και συμπληρώνει πως «η όλη στάση του δεν είναι, αν μη τι άλλο γενναία, αφίσταται της πραγματικότητας και προκαλεί θυμηδία όταν ισχυρίζεται ότι το μοναδικό κατάστημα που σφράγισαν οι Υπηρεσίες του Δήμου, προσέφυγε στην διοικητική δικαιοσύνη και δικαιώθηκε και φυσικά επαναλειτούργησε. Μήπως υπάρχουν εν μέσω θέρους έγγραφες αναφορές του κ. Δημάρχου για το θέμα αυτό κι αν ναι πότε ακριβώς και ποιός είναι ο αποδέκτης;».

Καταλήγοντας, η Ένωση υπογραμμίζει ότι «είναι γνωστή σ’ όλη την Ελληνική κοινωνία η προσφορά των εργαζομένων αστυνομικών και στην αντιμετώπιση του Covid 19. Είναι απορίας άξιον η θέση που ”επιλέγει” ο κ. Δήμαρχος και τον παρακαλούμε να επιλέξει την οδό της συγνώμης και σωφροσύνης πριν τα γεγονότα από μόνα τους τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα. Για αρχή, ίσως θα ήταν φρόνιμο να αποδώσει ”τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”, αφού ο κ. Δήμαρχος Πόρου κάνει την δική του αυτοκριτική καθώς οι εποχές του ”αποδιοπομπαίου τράγου”, έχουν παρέλθει στην Ελλάδα ανεπιστρεπτί».

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, ο διοικητής έχει υποβάλει ένσταση μετά την εντολή από το Αρχηγείο για την μετακίνησή του, η οποία θα εξεταστεί από τα αρμόδια όργανα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This