Ο Ακάρ ζητάει διάλογο αλλά… επιμένει στα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας – Στήριξη στην Ελλάδα από το Ισραήλ

Must Read

Τη στιγμή που το Oruc Reis συνεχίζει να πλέει μαζί με στόλο τουρκικών πολεμικών πλοίων στο ανατολικό Αιγαίο, η πορεία του δείχνει ότι εάν συνεχίσει με την ίδια ταχύτητα και χωρίς να αλλάξει, σε περίπου 6 ώρες θα βγει εκτός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ή 4 ώρες μέχρι να μπει στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, διαμήνυσε ότι η Τουρκία επιθυμεί να λύσει με διάλογο την διένεξη με την Ελλάδα, όμως θα υπερασπιστεί «τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της». Μόνο την Τρίτη, μετά από τα επεισόδιο με την τουρκική θαλαμηγό στη Ρόδο, τα πολεμικά πλοία που έκοβαν βόλτες στην Ψέριμο, αλλά και την παρενόχληση ελληνικού ελικοπτέρου, η Τουρκία παραβίασε και τον ελληνικό εναέριο χώρο με μπαράζ προκλήσεων!

Χουλουσί Ακάρ
Ο Χουλουσί Ακάρ

«Παρά ταύτα, θέλουμε να πιστεύουμε πως η κοινή λογική θα επικρατήσει. Τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι, είμαστε με την πλευρά του διεθνούς δικαίου, της καλής γειτονίας και του διαλόγου. Θέλουμε να καταλήξουμε σε πολιτικές λύσεις με ειρηνικά μέσα ευθυγραμμιζόμενοι με τους διεθνείς νόμους», δήλωσε ο Ακάρ στο Reuters.

Συνάντηση Δένδια με πρεσβευτή του Ισραήλ

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι, με αντικείμενο συζήτησης την τουρκική προκλητικότητα. Το εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην Ελλάδα: «Το Ισραήλ παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Το Ισραήλ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της», ανέφερε με ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.

Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Την Παρασκευή, θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ανάμεσα στα υπόλοιπα θέματα όπως οι προεδρικές εκλογές της Λευκορωσίας και οι εξελίξεις στον Λίβανο, αναμένεται να συζητηθεί η ένταση στο Αιγαίο. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Ζόζεπ Μπορέλ ανακοίνωσε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων την Παρασκευή το απόγευμα: «Θα συζητήσουμε επείγοντα θέματα και θα εξετάσουμε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τις προεδρικές εκλογές της Λευκορωσίας, καθώς και τις εξελίξεις στον Λίβανο», τόνισε ο Μπορέλ.

Συνάντηση Δένδια με Πομπέο

Την ίδια μέρα, ο Νίκος Δένδιας  θα συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο στη Βιέννη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα ενημερώσει προσωπικά την αμερικανική πλευρά για τις κινήσεις της Τουρκίας, αλλά και τις ελληνικές δράσεις και αντιδράσεις και πιθανόν να ζητήσει μια ακόμη πιο ξεκάθαρη στάση των ΗΠΑ στο ζήτημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This