Υγειονομικοί επιστρέφουν από διακοπές με κορωνοϊό! Θετικοί 9 εργαζόμενοι στο Παπαγεωργίου, 7 στο ΑΧΕΠΑ και ο διοικητής του Γ.Ν. Κιλκίς

Must Read

Οι υγειονομικοί που ανέκαθεν έρχονταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να νοσήσουν καθώς εργάζονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας, επιστρέφουν από τις άδειες τους με κορωνοϊό.

Μετά το πέρας των καλοκαιρινών τους διακοπών, 9 εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και έχουν τεθεί σε 7ήμερη καραντίνα. Οι εργαζόμενοι είναι καλά στην υγεία τους ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης, από την οποία εντοπίστηκαν άλλοι 3 άνθρωποι που είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους και βρέθηκαν να νοσούν.

Όπως αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», Παναγιώτης Τουχτίδης, «φαίνεται ότι οι επαφές είναι όλες από την κοινότητα καθώς οι νοσούντες δεν είχαν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα εντός του νοσοκομείου, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν εκτεθεί στον ιό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους».

Θετικός ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, θετικός στον ιό μετά τις καλοκαιρινές του διακοπές βρέθηκε και Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς. Πριν ξεκινήσει να εργάζεται, ο Διοικητής υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό και έτσι ο ίδιος παραμένει σε κατ’οίκον περιορισμό.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείο στο Κιλκίς:

«Στο πλαίσιο μοριακού ελέγχου PCR που πραγματοποιείται σε υγειονομικούς υπαλλήλους που επιστρέφουν από άδεια σύμφωνα με οδηγία του Υπουργείου Υγείας και της Υγειονομικής Περιφέρειας, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς όντας πλήρως ασυμπτωματικός και προτού επιστρέψει στα καθήκοντά του διαγνώστηκε θετικός SARS-COV-2.

Ως εκ τούτου ο Διοικητής θα απουσιάσει από τα καθήκοντά του για το χρονικό διάστημα που θα βρίσκεται σε κατ΄ οίκον νοσηλεία. Τα καθήκοντά του θα εκτελεί ο Αναπληρωτής Διοικητής του Διασυνδεόμενου Νοσοκομείου».

7 θετικοί στο ΑΧΕΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes, εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 7 υγειονομικοί υπάλληλοι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη. Ο Πέτρος Κετικίδης, επιβεβαίωσε την είδηση και διευκρίνισε ότι ερευνάται μέχρι στιγμής ποιοι από όσους βρέθηκαν θετικοί εργάζονταν και ποιοι επέστρεψαν από διακοπές. Οι 7 υγειονομικοί έχουν τεθεί σε καραντίνα και έχει ξεκινήσει και η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This