Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στον χώρο της διασκέδασης κατεβαίνουν στο Σύνταγμα ενάντια στα νέα μέτρα

Must Read

Ξεσηκώνονται εργαζόμενοι αλλά και ιδιοκτήτες νυχτερινών μαγαζιών μετά και τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, που οδήγησαν στο κλείσιμο των καταστημάτων στον χώρο της διασκέδασης αλλά και της εστίασης στις 12 το βράδυ. Όπως καταγγέλλουν δε στην «Espresso» και στον Βαγγέλη Καράλη, το τελευταίο μέτρο αποτελεί «ταφόπλακα» για εκατοντάδες επιχειρηματίες και χιλιάδες εργαζομένους.

Μάλιστα είναι τέτοια η απόγνωσή τους, που εργαζόμενοι σε νυχτερινά μαγαζιά, κλαμπ, μπαρ και κέντρα διασκέδασης διοργανώνουν στο Σύνταγμα τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, στις έξι το απόγευμα, πανελλαδική συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον αφανισμό του κλάδου διασκέδασης», θέλοντας να εκπέμψουν SOS στην κυβέρνηση.

Ο Θοδωρής Βαρελάς είναι ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της Λάρισας, διατηρώντας δύο από τα μεγαλύτερα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην πόλη. Μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook καλεί τους συναδέλφους του και τους εργαζομένους σε μαγαζιά και κέντρα διασκέδασης να δώσουν βροντερό «παρών» στο Σύνταγμα, με τον ίδιο να κάνει λόγο για 10.000 κόσμο από όλη την Ελλάδα που θα βρεθεί έξω από την Βουλή.

Ο επιχειρηματίας Θοδωρής Βαρελάς

Ο ίδιος μαζί με τους εργαζομένους θα ταξιδέψει από τη Λάρισα για να βρεθεί στην πανελλαδική συγκέντρωση κατά των μέτρων της κυβέρνησης. Μιλώντας στην «Espresso» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εδώ και έξι μήνες, από τον Μάρτιο δεν έχουμε σηκώσει κεφάλι. Πρώτα το κλείσιμο των μαγαζιών, μετά τα μέτρα με τις αποστάσεις και τώρα το ωράριο μέχρι τις 12 το βράδυ. Μιλάμε για τεράστια οικονομική ζημιά και δεκάδες απολυμένους εργαζόμενους. Είκοσι πέντε οικογένειες μόνο από τα μαγαζιά μου έμειναν στον δρόμο!» σημειώνει.

Θα είμαστε όλοι στο Σύνταγμα

«Θα είμαστε όλοι στο Σύνταγμα για να ζητήσουμε να μας αφήσουν να δουλέψουμε. Δοκίμασα να ανοίξω το νυχτερινό μου μαγαζί για δύο ώρες μέχρι τις 12 το βράδυ αλλά είναι αδύνατον να λειτουργήσει αυτό το μέτρο. Δεν είναι στη νοοτροπία του Ελληνα να πάει στα μπουζούκια στις εφτά το απόγευμα. Περιμένουμε περίπου 10.000 κόσμο στο Σύνταγμα. Μουσικοί, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι θα είμαστε όλοι εκεί. Αυτό που ζητάμε είναι να μας αφήσουν να εργαστούμε τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως συμβαίνει και στα μαγαζιά πριν τις 12» συμπληρώνει ο επιχειρηματίας. Να θυμίσουμε ότι το κλείσιμο των νυχτερινών μαγαζιών στις 12 το βράδυ αποτελεί το τρίτο «χτύπημα» για τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους, μετά το ολικό κλείσιμο των μαγαζιών στα μέσα Μαρτίου και τα μέτρα που πάρθηκαν στη συνέχεια, με τη μείωση των πελατών και τις αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια.

Οι εργαζόμενοι στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης βρίσκονται, όπως λένε, σε απόγνωση ζητώντας το αυτονόητο. Να παρθούν μέτρα αντιμετώπισης για τον κορωνοϊό, έχοντας όμως την ευκαιρία να εργαστούν και να μη χάσουν τις δουλειές τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This