Έλεγχοι της ΕΛΑΣ: 373 παραβάσεις εχθές για μη χρήση μάσκας

Must Read

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ, σε ολόκληρη τη χώρα, με σκοπό τη διασφάλιση της τήρησης των μέτρων κατά την πανδημία.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποκάλυψαν 373 περιπτώσεις μη χρήσης μάσκας και μη τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων, καθώς και 20 άλλες παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, χθες, Παρασκευή, διενεργήθηκαν 57.138 έλεγχοι σε όλη τη χώρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού και καταγράφηκαν 13 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, 6 για υπεράριθμους πελάτες, εκ των οποίων 4 στην Κρήτη και από 1 σε Δυτική και Στερεά Ελλάδα, για τα οποία επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας.

Στο πλαίσιο των ελέγχων βεβαιώθηκε μία παράβαση για λειτουργία καταστήματος μετά τις 24:00, με επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας στην Αττική.

Ακόμη μία παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας Passenger Locator Form από ταξιδιώτη. 

Όσον αφορά στη μη χρήση μάσκας και στη μη τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης, βεβαιώθηκαν 373 πρόστιμα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, ως εξής: 70 στην Κεντρική Μακεδονία, 65 στη Στερεά Ελλάδα, 56 στη Θεσσαλονίκη, 38 στην Αττική, 37 στην Κρήτη, 24 στο Νότιο Αιγαίο, 16 στην Πελοπόννησο, 15 στα Ιόνια Νησιά, 13 στη Θεσσαλία, 12 στη Δυτική Ελλάδα, 9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 9 στην Ηπειρο, 7 στο Βόρειο Αιγαίο και 2 στη Δυτική Μακεδονία.

Παράλληλα, στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 68 έλεγχοι σε καταστήματα και επιχειρήσεις, ενώ βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This