Μενδώνη από τις Μυκήνες για τη φωτιά: «Η ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο ήταν η λιγότερη δυνατή»

Must Read

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Νωρίς το πρωί βρέθηκε επί τόπου η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία έδωσε συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική και τόνισε ότι η ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο ήταν η μικρότερη δυνατή.

«Η ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο ήταν η λιγότερη δυνατή καθώς ήταν απολύτως αποψιλωμένος ο χώρος και δεν υπήρχε καύσιμη ύλη που θα δημιουργούσε θερμικά φορτία τα οποία θα επιβάρυναν και θα δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα στους δομικούς λίθους των μνημείων. Ο αρχαιολογικός χώρος είχε σχέδιο πυροπροστασίας και όλοι ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν», είπε η υπουργός στην ΕΡΤ.

Η κ. Μενδώνη ευχαρίστησε την Πυροσβεστική και τη ΓΓΠΠ: «Αντέδρασε σε χρόνο κρίσιμο για τη φωτιά και δεν πέρασε στον αρχαιολογικό χώρο και στη γύρω περιοχή, ενώ άμεση ήταν η συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τον υφυπουργό κ. Χαρδαλιά ο οποίος ήταν σε άμεση συνεννόηση ώστε πολύ γρήγορα να σηκωθούν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης».

Τέλος, σημείωσε ότι ο αρχαιολογικός χώρος θα ανοίξει σύντομα, καθώς τώρα είναι κλειστός για προληπτικούς λόγους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This