Ο κρίσιμος Σεπτέμβριος και το άνοιγμα των σχολείων θα «δείξουν» τα νέα μέτρα

Must Read

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο ΕΟΔΥ και το κυβερνητικό επιτελείο για τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα καταγραφούν, το πρώτο διάστημα του Σεπτεμβρίου. Το μεγαλύτερο κύμα των αδειούχων έχει επιστρέψει από τις διακοπές του, ενώ τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται μια μικρή ύφεση στα καταγεγραμμένα κρούσματα που κυμαίνονταν πάνω από 250 ημερησίως στο μεσοδιάστημα του Αυγούστου. 

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Τσακρής, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 τόνισε ότι την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν τα θετικά κρούσματα λόγω των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε εκδρομείς, όμως τις τελευταίες ημέρες, έχει παρατηρηθεί σταθεροποίηση της αυξητικής στάσης. Σύμφωνα με τον κ. Τσακρή, το φθινόπωρο όπου θα πέσει η θερμοκρασία, θα είναι ένα νέο crash test για την πορεία της πανδημίας. Επιπλέον, διευκρίνισε ότι με αυτά τα δεδομένα, θα είναι ασφαλές το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου όμως κατά την άποψή του είναι απαραίτητο να αποφασιστούν νέα μέτρα πέρα από τη χρήση της μάσκας. 

Οι πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου θα είναι καθοριστικές για το άνοιγμα των σχολείων , ενώ το σενάριο που επικρατεί μέχρι στιγμής είναι η 14 Σεπτεμβρίου, εκτός εάν παρατηρηθεί περαιτέρω μείωση των κρουσμάτων και τελικά το κουδούνι χτυπήσει στις 7 του μήνα όπως είχε ανακοινωθεί στην αρχή. Τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος θα ανακοινώσουν τις λεπτομέρειες, την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου. 

Διπλασιασμός ελέγχων στην ΕΛΑΣ

Τη στιγμή που στη χώρα μας 9.600 άνθρωποι που αποτελούνται από καταγεγραμμένα κρούσματα αλλά και τις επαφές τους, βρίσκονται σε κατ ‘οίκον περιορισμό, η αστυνομία έχει διπλασιάσει τους ελέγχους σε όσους επιχειρούν να σπάσουν την καραντίνα. Όπως είναι γνωστό, το πρόστιμο φτάνει τα 5.000 ευρώ και ο παραβάτης μπορεί να έρθει αντιμέτωπος έως και με φυλάκιση 3 ετών.

Η επόμενη μέρα για την εστίαση

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία αλλά και οι έλεγχοι που θα πραγματοποιηθούν από τον ΕΟΔΥ, θα καθορίσουν το τι μέλει γενέσθαι στους χώρους της εστίασης αλλά και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Το οριζόντιο lockdown έχει αποκλειστεί από την κυβέρνηση, ενώ όπως έχει τονίσει επανειλημμένα ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δεν υφίσταται ως σενάριο. Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Νικόλαο Σύψα, εάν παρατηρηθεί συρροή κρουσμάτων, θα εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα σε τοπικό επίπεδο.  «Ένα γενικευμένο lockdown στην εστίαση και γενικότερα στα εμπορικά καταστήματα θα αποφασιζόταν μόνο εάν ήταν ο έσχατος τρόπος για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία. Θα κλείναμε πρώτα όλα τα άλλα για να προστατεύσουμε τα σχολεία και να συνεχίσουν να λειτουργούν με ασφάλεια», δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6.

Μάσκες και το φθινόπωρο

Όπως όλα δείχνουν , οι μάσκες ήρθαν για να μείνουν και το φθινόπωρο, καθώς σύμφωνα με τις έως τώρα εισηγήσεις από τους ειδικούς, υπάρχει ισχυρή σύσταση για υποχρεωτική χρήση σε κλειστούς χώρους και όπου παρατηρείται συγχρωτισμός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This