Λέσβος: Σομαλός πρόσφυγας στη Μόρια θετικός στον κορωνοϊό

Must Read

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει στο ΚΥΤ Μόριας, μετά τον συναγερμό που σήμανε στις υγειονομικές αρχές το θετικό τεστ κορωνοϊού ενός 40χρονο Σομαλού μετανάστη, το πρώτο στον καταυλισμό. Όπως έγινε γνωστό, ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο, ενώ εισήχθη για νοσηλεία λόγω επιπλοκών που προκλήθηκαν από υποκείμενα νοσήματα.

Ο Σομαλός είχε φύγει για Αθήνα για να ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες ασύλου, καθώς ήταν αναγνωρισμένος πρόσφυγας, αλλά για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί, επέστρεψε στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στον ελαιώνα της Μόριας.

Κάποιες πληροφορίες τον θέλουν να προσπαθεί να βρει δουλειά στην Αθήνα για να εγκατασταθεί μόνιμα, αλλά βλέποντας πως δεν τα καταφέρνει, επέστρεψε στο ΚΥΤ, όπου έχει εξασφαλισμένη διατροφή και στέγη.

Οι διαδικασίες ιχνηλάτησης είναι σε εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ στην είσοδο και έξοδο από την δομή θα γίνεται θερμομέτρηση και εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο επιβολής καραντίνας στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης.

πηγές: lesvospost, stonisi, skai

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This