Ρεπορτάζ του Guardian για τη υπόθεση Μαγκουάιρ: Τι λέει ο γνωστός Έλληνας δικηγόρος για το μίσος και τις απειλές από τους οπαδούς της Μάντσεστερ

Must Read

Στα μηνύματα εκφοβισμού και απειλών, που δέχθηκε ο γνωστός δικηγόρος, Ιωάννης Παραδείσης, που εκπροσώπησε τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του αρχηγού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην Μύκονο, αναφέρεται σε εκτενές ρεπορτάζ της η εφημερίδα Guardian.

«Οι επιπτώσεις από τις καταστροφικές διακοπές του Χάρι Μαγκουάιρ στη Μύκονο ήταν γρήγορες, βάναυσες και αποκαλυπτικές, κυρίως για τον αρχηγό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, για τον Ιωάννη Παραδείση, τον Έλληνα δικηγόρο στο κέντρο της υπόθεσης μετά τη σύλληψη του ποδοσφαιριστή μετά από φιλονικία αργά το βράδυ στο νησί, το δράμα δεν έχει τελειώσει. Ο Παραδείσης έλαβε απειλητικά mail από εξαγριωμένους οπαδούς και κατηγορείται ολοένα και περισσότερο για την ανάμειξη του Μαγκουάιρ με τη Δικαιοσύνη με αποκορύφωμα την καταδίκη- σοκ του 27χρονου ποδοσφαιριστή την περασμένη εβδομάδα για τέσσερις κατηγορίες που αφορούν βαριά σωματική και λεκτική επίθεση» περιγράφει το δημοσίευμα.

«Όταν έλαβα τα πρώτα emails δεν μπορούσα να το πιστέψω. Με έπιασε απροετοίμαστο» ανέφερε στην εφημερίδα ο κ. Παραδείσης.

Μαγκουάιρ

Σύμφωνα με την Guardian, στην αρχή τα μηνύματα ήταν σύντομα και βλάσφημα. Αλλά από τις δύο λέξεις «fuck you» έχουν γίνει πιο απειλητικά, απειλώντας να καταστρέψουν την Ελληνική οικονομία και κατηγορώντας τον Παραδείση και την Αστυνομία ότι προκαλούν ντροπή για τη φήμη όλων των δικαστηρίων στην Ελλάδα και βάζουν την τουριστική βιομηχανία της χώρας σε ρίσκο.

«Είστε μια αηδιαστική χώρα»

«Όλοι ξέρουμε… ότι είστε μια αηδιαστική χώρα γεμάτη αηδιαστικούς ανθρώπους» διάβασε σε ένα email που έφθασε στα εισερχόμενά του την Παρασκευή, λέει το δημοσίευμα. «Είναι ξεκάθαρο σε πολλούς παρατηρητές ότι αυτή ήταν μια σταδιακή προσπάθεια να τιμωρήσουν έναν διάσημο ποδοσφαιριστή από μια ξένη χώρα για χάρη της πικρίας, της ζήλιας ή απλώς ενός μισαλλόδοξου μίσους», διάβασε σε ένα άλλο μήνυμα. «Συγχαρητήρια! Καταστράφηκε η οικονομία σας. Οι πολίτες σας θα σας ευχαριστούν», έλεγε άλλο.

«Έλαβα μηνύματα που έλεγαν ότι πρόκειται σύντομα να μείνω χωρίς δουλειά και άλλα όπου μας κατηγορούσαν όλους για διαφθορά. Είναι σαν να δικάζεται ολόκληρο το σύστημα Δικαιοσύνης και η Ελλάδα η ίδια», είπε στην Guardian από τη Σύρο, προσθέτοντας πως ειλικρινά φοβάται.

Οι αντιδράσεις των δικηγόρων

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο δικηγορικός σύλλογος Σύρου, καταδικάζοντας τον «κατακλεισμό» από μηνύματα μίσους, ενώ δήλωση στην Guardian έκανε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Γώγος.

«Είναι αρκετά σπάνιο στο ελληνικό νομικό σύστημα για ένα δικαστήριο να κηρύξει έναν κατηγορούμενο ένοχο για κάθε κατηγορία», δήλωσε ο κ. Γώγος, εξέχων ποινικολόγος στην Αθήνα όπως χαρακτηρίζεται και από την εφημερίδα. «Εάν ένα δημόσιο πρόσωπο είναι εμπλεκόμενο, οι δικαστές ίσως να είναι πιο ευαίσθητοι. Θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς ότι τα αποδεικτικά στοιχεία πρέπει να ήταν αδιαμφισβήτητα» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This