Το ΕΣΡ για το σάλο με το Big Brother: «Έχουμε νομική υποχρέωση να σιωπούμε» – Ο ΣΚΑΪ διακόπτει το live streaming!

Must Read

Άργησε, αλλά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προχώρησε, τελικά, σε επίσημη ανακοίνωση, αναφορικά με το σάλο που έχει δημιουργηθεί με παίκτη του «Big Brother».  

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του το ΕΣΡ, στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών, ενώ για το ζήτημα έχει ήδη σχηματιστεί φάκελος και ορίστηκε εισηγητής.

Διαβάστε επίσης: Δημοσιογράφος τα «βρόντηξε» και έφυγε από εκπομπή του ΣΚΑΙ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το «Big Brother» #cancelbigbrothergr

Η πλήρης ανακοίνωση του ΕΣΡ:

«Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά την διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου. Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται “γιατί σιωπά το ΕΣΡ”, η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά! Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί -μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών- μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία ήδη έχει εκφρασθεί. Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής».

Διαβάστε επίσης: Ο Big Brother διώχνει τον Αντώνη (video) #cancelbigbrothergr

Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της για τα άνανδρα σχόλια του παίκτη, αναφέρει:

«Οτιδήποτε προωθεί την κουλτούρα του βιασμού είναι εγκληματικό και άρα απερίφραστα καταδικαστέο και μη αποδεκτό. Πόσο μάλλον όταν αυτό δημοσιοποιείται στα πλαίσια τηλεοπτικών προϊόντων. Τα αντανακλαστικά που επέδειξε η κυβέρνηση, η ομόθυμη καταδίκη σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, η αντίδραση των λειτουργών των ΜΜΕ αλλά και της κοινωνίας στο σύνολο της αποτελούν την πιο εμφατική απάντηση σε τέτοια φαινόμενα. Ας μην θολώνουμε το πανίσχυρο μήνυμα με μικρόψυχες προσπάθειες πολιτικής εκμετάλλευσης».

Διακοπή του live streaming

Με αρκετές ώρες καθυστέρηση και έχοντας δεχτεί σωρεία αρνητικών σχολίων, όχι μόνο μέσα από τα social media, ο ΣΚΑΪ αποφάσισε να τοποθετηθεί πάνω στο ζήτημα «Big Brother», τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι διακόπτει -προσωρινά- τη διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση.

Διαβάστε την ανακοίνωση του καναλιού:

«Ο Όμιλος ΣΚΑΪ, με την επιτυχημένη πορεία του τα τελευταία τριάντα χρόνια, έχει αποδείξει ότι δεν υιοθετεί, δεν ασπάζεται και δεν δέχεται λογικές, στάσεις ή συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ατομικά δικαιώματα και την ισότητα των φύλων.

Σε αυτό το πλαίσιο, διευκρινίζεται ότι όσα έλαβαν χώρα στη διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση (live streaming) του Big Brother, και όχι την ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης καθημερινού επεισοδίου, αφορούν σε σχόλιο ενός παίκτη, ο οποίος άμεσα απομακρύνθηκε από την παραγωγή, καθώς με τα λεγόμενά του, όχι μόνο παραβίασε κατάφωρα τους όρους και τους κανόνες του παιχνιδιού, αλλά προκάλεσε την αποστροφή και την καταδίκη σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν ανεχόμαστε, καθώς αντιτίθεται σε όλα όσα πρεσβεύει ο Όμιλός μας.

Η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου σχολίου στο πλαίσιο της διαδικτυακής μετάδοσης οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος εργαζομένου, ένα σφάλμα δίχως πρόθεση, το οποίο, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί, δεν μπόρεσε να αποφευχθεί.

Ως εκ τούτου, λάβαμε την απόφαση να προβούμε στην προσωρινή διακοπή της διαδικτυακής μετάδοσης του παιχνιδιού, ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τους κανόνες και τις διαδικασίες ασφάλειας, που τη διέπουν

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι κανόνες της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας, την τήρηση των οποίων εποπτεύει και ελέγχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και οι οποίοι αφορούν στην τηλεοπτική μετάδοση των επεισοδίων του παιχνιδιού, γίνονται απόλυτα σεβαστοί και θα συνεχίσουν να τηρούνται με αυστηρότητα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Το σύνολο του προσωπικού του Ομίλου μας, η διοίκηση και η κοινωνική του δράση σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα, επιβεβαιώνουν και θα συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν έμπρακτα την απαρασάλευτη υπεράσπιση αξιών, όπως η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η ανθρωπιά.

Στον Όμιλό μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η θέση της γυναίκας σε μία σύγχρονη και ευνομούμενη κοινωνία είναι μακριά και πέρα από σεξιστικά στερεότυπα, προκαταλήψεις και πατριαρχικές αντιλήψεις. Το αποδεικνύουμε άλλωστε έμπρακτα, απασχολώντας πλήθος γυναικών σε θέσεις κλειδιά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This