Θεσσαλονίκη: Ένταση μεταξύ γονέων και Αστυνομικών έξω από σχολείο στην Καλαμαριά (video)

Must Read

Έντονη διαμαρτυρία πραγματοποιείται, από νωρίς σήμερα το πρωί, από γονείς μαθητών του 10ου γυμνασίου Καλαμαριάς, Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους σχετικά με τη μεταστέγαση του σχολείου.

Ο λόγος που αρνούνται να γίνει η μεταστέγαση του σχολείου στις εγκαταστάσεις του 3ου Γυμνασίου- Λυκείου Καλαμαριάς είναι ότι βρίσκεται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Σύμφωνα με αναφορές της Δέσποινας Γκριτσάλη, πρόεδρός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς, στο GRTimes.gr, δήλωσε ότι αν μεταστεγαστεί το σχολείο, οι μαθητές θα αναγκάζονται να διανύουν 1,5 χιλιόμετρο για να φτάσουν στο σχολείο στην Κρήνη, διασχίζοντας τέσσερις επικίνδυνους δρόμους υψηλής κυκλοφορίας.

«Στους καιρούς που ζούμε, είναι αδιανόητο να αφήσουμε παιδιά 12 ετών να κάνουν αυτή τη διαδρομή», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ανέφερε ότι υπάρχουν τρία άτομα τα οποία υπάγονται στο 10ο γυμνάσιο, με κινητικά προβλήματα που καθιστά αδύνατο τη μετακίνησή τους μέχρι εκεί.

Πριν από λίγη ώρα μάλιστα, οι γονείς διαπληκτίστηκαν με τους Αστυνομικούς αλλά γρήγορα τα πνεύματα κατευνάστηκαν.

«Περιφρουρούμε το σχολείο, δεν κάναμε κατάληψη, ήρθε η αστυνομία και επιτέθηκαν σε μια κυρία. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να χτιστεί νέο σχολείο καθώς το πρόβλημα δε λύνεται μεταφέροντας τα παιδιά σε άλλο» σημείωσε η κα. Γκριτσάλη προσθέτοντας πως η κίνηση αυτή του δημάρχου, να μεταστεγάσει δηλαδή το σχολείο, είναι παράνομη καθώς δεν έχει δικαιοδοσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τη GRTimes.gr, οι μαθητές βρίσκονται στο σημείο της διαμαρτυρίας από τις 6 το πρωί, ενώ θα συνεχιστεί η κινητοποίηση και τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This