ΕΟΦ: Αποσύρεται άμεσα ακατάλληλο αντισηπτικό τζελ με παραπλανητική ετικέτα

Must Read

Σε απαγόρευση της διακίνησης και διάθεσης ενός ακόμη αντισηπτικού τζελ προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το BLU DROP CLINICAL SKIN HANDCLEANSE GEL, το οποίο διακινεί η εταιρεία ΚΑΠΑ ΛΑΜΔΑ ΩΜΕΓΑ ΜΟΝ. ΕΠΕ.

Όπως αποδείχθηκε κατά την ανάλυση δείγματος, το σκεύασμα δεν περιέχει την ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης που αναγράφεται στη συσκευασία και, ως αποτέλεσμα, ο ΕΟΦ αποφάσισε την απαγόρευση της διακίνησης και διάθεσης του εν λόγω προϊόντος.

Εξάλλου, πέραν του γεγονός ότι στη συσκευασία δεν περιέχεται η αντισηπτική ουσία στην ποσότητα που αναγράφεται στην ετικέτα, αλλά, επιπλέον, δεν έχει λάβει από τον Οργανισμό και την ειδική άδεια που απαιτείται για τη διακίνηση αντιβακτηριακών προϊόντων.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ: «Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς την περιεκτικότητα σε αιθυλική αλκοόλη. Συγχρόνως προωθείται ως βιοκτόνο, π.χ. Λευκός Σταυρός επί της συσκευασίας, χαρακτηρισμός antibacterial gel, ισχυρισμούς κατά των Ιών, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια από τον ΕΟΦ, όπως ορίζεται από τον ΕΕ Κανονισμό 528 2012. Η εταιρεία οφείλει στην άμεση απόσυρση του προϊόντος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This