Τετάρτη 23/6/2021

Η λίστα με τους 61 Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας που μπαίνουν στην αναστολή εργασίας για Αύγουστο-Σεπτέμβριο

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας που καθορίζει τις αναστολές συμβάσεων εργασίας για το δίμηνο Αύγουστος-Σεπτέμβριος. Σε αυτήν, για πρώτη φορά οι εποχικές επιχειρήσεις εξαιρούνται από τη ρήτρα απαγόρευσης απολύσεων για 30 ημέρες μετά την λήξη της αναστολής.

Επίσης, δημοσιεύεται η αναλυτική λίστα με τους 61 Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) για τους κλάδους που δικαιούνται να θέτουν σε προσωρινή αναστολή έως και το 100% των εργαζομένων τους για το δίμηνο Αύγουστος–Σεπτέμβριος, αρκεί να έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 10 Αυγούστου.

Η υποχρέωση διατήρησης του ίδιου αριθμού εργαζομένων με τις ίδιες συμβάσεις για 30 ημέρες μετά το τέλος της αναστολής, δεν ισχύει για τις εποχικές επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν κάνουν απολύσεις αμέσως μετά τη λήξη της αναστολής, αν και εφόσον κλείνουν για τον χειμώνα.

Οι σχετικές δηλώσεις των επιχειρήσεων και των εργαζομένων υποβάλλονται στο σύστημα «Εργάνη» για κάθε μήνα συγκεντρωτικά στις αρχές κάθε επόμενου μήνα.

Δείτε τη σχετική ΚΥΑ με όλες τις λεπτομέρειες:

https://www.newsbreak.gr/wp-content/uploads/2020/09/ΚΥΑ-αναστολές-σύμβασης-1.pdf

Η λίστα με τους 61 ΚΑΔ

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ