Η λίστα με τους 61 Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας που μπαίνουν στην αναστολή εργασίας για Αύγουστο-Σεπτέμβριο

Must Read

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας που καθορίζει τις αναστολές συμβάσεων εργασίας για το δίμηνο Αύγουστος-Σεπτέμβριος. Σε αυτήν, για πρώτη φορά οι εποχικές επιχειρήσεις εξαιρούνται από τη ρήτρα απαγόρευσης απολύσεων για 30 ημέρες μετά την λήξη της αναστολής.

Επίσης, δημοσιεύεται η αναλυτική λίστα με τους 61 Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) για τους κλάδους που δικαιούνται να θέτουν σε προσωρινή αναστολή έως και το 100% των εργαζομένων τους για το δίμηνο Αύγουστος–Σεπτέμβριος, αρκεί να έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 10 Αυγούστου.

Η υποχρέωση διατήρησης του ίδιου αριθμού εργαζομένων με τις ίδιες συμβάσεις για 30 ημέρες μετά το τέλος της αναστολής, δεν ισχύει για τις εποχικές επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν κάνουν απολύσεις αμέσως μετά τη λήξη της αναστολής, αν και εφόσον κλείνουν για τον χειμώνα.

Οι σχετικές δηλώσεις των επιχειρήσεων και των εργαζομένων υποβάλλονται στο σύστημα «Εργάνη» για κάθε μήνα συγκεντρωτικά στις αρχές κάθε επόμενου μήνα.

Δείτε τη σχετική ΚΥΑ με όλες τις λεπτομέρειες:

https://www.newsbreak.gr/wp-content/uploads/2020/09/ΚΥΑ-αναστολές-σύμβασης-1.pdf

Η λίστα με τους 61 ΚΑΔ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This