Κιλκίς: Ξανά στους δρόμους οι αρνητές της μάσκας στα σχολεία! Προβληματίζει η στάση των αστυνομικών

Must Read

Ερωτήματα εγείρει η στάση της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της δεύτερης πορείας των αρνητών της μάσκας στα σχολεία, στο Κιλκίς, μία μόλις ημέρα προτού χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Για ακόμα μία Κυριακή παπάδες, γονείς, παπούδες και παιδιά ξεχύθηκαν στους δρόμους, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τις μάσκες στα σχολεία, ωστόσο το γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν φόραγε μάσκα, παρά το γεγονός ότι αυτό είναι υποχρεωτική μετά την έξαρση του κορωνοϊού στην περιοχή, με τους αστυνομικούς να λειτουργούν σαν απλοί παρατηρητές.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα, η δεύτερη αυτή κινητοποίηση, το πρωί της Κυριακής ήταν πιο μαζική και καλύτερα οργανωμένη από την προηγούμενη, με πλακάτ, πανό, συνθήματα και ντουντούκες.

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση έγινε χωρίς την «υπογραφή» κάποιου φορέα και κυρίως μέσω του διαδικτύου, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν συνολικά 180 άτομα στην πλατεία Ειρήνης, τα οποία πραγματοποίησαν πορεία μέσω της 21ης Ιουνίου μέχρι το Δημαρχείο και από εκεί μέσω της οδού Θεσσαλονίκης κατέληξαν και πάλι στην πλατεία Ειρήνης.

Τα κεντρικά συνθήματά τους ήταν: «Όχι φίμωτρο στα παιδιά μας», «Όχι μάσκα στα σχολεία, θέλουμε Ελευθερία», «Όχι τεστ στα παιδιά μας», «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας», «Όχι στην αρπαγή των παιδιών μας», «Αν υπάρχει πανδημία, κλείνουν όλα τα σχολεία».

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πορείας μέσα στο κέντρο του Κιλκίς οι διαμαρτυρόμενοι –που δεν φορούσαν μάσκα – «συνοδεύονταν» από αστυνομικά αυτοκίνητα και μηχανές, χωρίς να υπάρξει καμία παρέμβαση της αστυνομίας, ούτε πρόστιμο για την μη εφαρμογή των μέτρων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This