Κυριακή 20/6/2021

Large οι μάσκες που «πρόσφεραν» στα παιδιά αλλά extra small η ετοιμότητα του κράτους!

Το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση διαμήνυαν από τα μέσα Αυγούστου την πλήρη ετοιμότητα στον σχεδιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με την υπουργό Παιδείας να διαβεβαιώνει ότι οι μαθητές θα επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία.

Μετά τις αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών για την ανακοίνωση της υποχρεωτικής μάσκας στις τάξεις και πριν ανακοινωθεί η απόφαση να διανεμηθούν δωρεάν μάσκες στους μαθητές, η κυβέρνηση προσπάθησε να καλύψει την ένταση υποσχόμενη όχι μόνο 3 υφασμάτινες μάσκες σε κάθε μαθητή, αλλά και παγουρίνο που διατέθηκαν από δωρεά του ιδρύματος Λασκαρίδη. Φυσικά, ο δωρεάν «εξοπλισμός» διαφημίστηκε από την κα. Κεραμέως μέχρι και στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή, η οποία βέβαια μας άφησε ερωτήματα για το πώς ακριβώς θα είναι τελικά οι μάσκες, την στιγμή που παρουσιαζόταν σε πρώτο πλάνο το παγουρίνο.

Το φιάσκο με τις 27.000 ακατάλληλες μάσκες

Λίγες ημέρες μετά, μια εσάνς «σήψης» πλανιόταν στον αέρα της προετοιμασίας, καθώς έγινε γνωστό ότι μια παρτίδα 27.000 μασκών η οποία προοριζόταν να διανεμηθεί σε σχολεία της Θεσσαλονίκης αποσύρθηκε, καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν ακατάλληλες και δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η πολυαναμενόμενη ημέρα έφτασε και σήμερα Δευτέρα, γονείς έσπευσαν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους, στα σχολεία φορώντας τις μάσκες τους, για να παρακολουθήσουν τον Αγιασμό και να φορτώσουν στις τσάντες τους βιβλία, μάσκες και παγουρίνο…

Μάσκες XL για τα παιδικά πρόσωπα

Με έκπληξη, δυσαρέσκιά και αίσθημα εμπαιγμού, γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά τους στο νήπιο, παρέλαβαν μάσκες μεγέθους Large που όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, κατασκευάστηκαν για ενήλικες και όχι για παιδιά 4-5 ετών.

H μάσκα που παρέλαβαν μαθητές νηπιαγωγείου

Μητέρα του νηπίου δοκιμάζει τη μάσκα

Αντίστοιχη εικόνα και σε γυμνάσιο όπου στους μαθητές διανεμήθηκαν υπερβολικά μεγάλες μάσκες, με περιττό ύφασμα. 

Γονείς μαθητών γυμνασίου δοκιμάζουν τις μάσκες που έλαβαν τα παιδιά τους από το σχολείο

Οι γονείς φυσικά είχαν προνοήσει να εντάξουν το κόστος των μασκών στα απαιτούμενα σχολικά έξοδα και φυσικά φρόντισαν να προμηθευτούν κατάλληλες μάσκες σε σωστό μέγεθος για τα παιδιά τους, όμως το αίσθημα ότι η κυβέρνηση καυχιέται για υποτιθέμενη επιτυχία του σχεδιαγράμματος για την εκπαίδευση στην εποχή του κορωνοϊού, επιβεβαιώνει ότι κάτι «σάπιο εξακολουθεί να υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Μαθήτρια δημοτικού φορώντας τη μάσκα που διανεμήθηκε δωρεάν στο σχολείο της

Γονείς μαθητών γυμνασίου δοκιμάζουν τις μάσκες που έλαβαν τα παιδιά τους από το σχολείο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ