Δευτέρα 14/6/2021

«Κλείδωσε» η αύξηση της στρατιωτικής θητείας και εξετάζεται η υποχρεωτική στράτευση στα 18

Η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει τις επόμενες ημέρες τις τελικές αποφάσεις την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον Στρατό Ξηράς .

Η εισήγηση που φέρεται να κατατέθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ, αλλάζει την περίοδο στράτευσης από 9 μήνες σε 12, αντίστοιχη με την θητεία του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η πρόταση του υπουργείου και του ΓΕΕΘΑ να αυξηθεί η θητεία, αφορά την ενίσχυση του στρατεύματος, γι αυτό και θα εξεταστεί ο τρόπος των αλλαγών και ποιες ΕΣΣΟ θα αφορά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σκάι, όσοι κατατάχθηκαν στον στρατό στις αρχές Σεπτεμβρίου, είναι πιθανό το ενδεχόμενο δουν την στρατιωτική θητείας τους να αυξάνεται κατά 1,5 μήνα.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε από την ΔΕΘ ότι  η κυβέρνηση εξετάζει υποχρεωτική στράτευση στα 18 και αμέσως μόλις τελειώσουν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το CΝΝ Greece, στελέχη του υπουργείου Άμυνας σκέφτονται να χωρίσουν τη μεταβατική περίοδο με θητείες δύο ταχυτήτων.

Η θητεία όσων υπηρετούν σε ακριτικές περιοχές θα διαρκέσει 9 μήνες ενώ όσοι υπηρετούν στα στρατόπεδα αστικών κέντρων που παρέχουν κάποιες διευκολύνσεις, η θητεία τους θα διαρκέσει 12 μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ορισμένες ειδικότητες όπως γιατροί, νοσηλευτές και πολιτικοί μηχανικοί για το σχεδιασμό έργων αλλά και άτομα άλλων ειδικοτήτων, από τις οποίες θα πρέπει πρώτα να αποφοιτήσουν προκειμένου να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ