Έντονη ανησυχία για τα κρούσματα που «γεννά» γάμος σε χωριό της Κοζάνης

Must Read

Έντονη ανησυχία προκαλεί στον ΕΟΔΥ το γεγονός ότι ένας ακόμη γάμος δίνει διαρκώς νέα κρούσματα, με την ιχνηλάτισή τους να καθίσταται προβληματική ένεκα του γεγονότος ότι, αν και είχαν παρουσιαστεί κάποια συμπτώματα σχετικά νωρίς, δεν αξιολογήθηκαν σωστά, με αποτέλεσμα να υπάρχει, πλέον, εξάπλωση.   

Την Παρασκευή 11/09, στο Νότιο Πεδίο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα, καταγράφτηκε ένα νέο κρούσμα (60χρονος εργαζόμενος στη βάρδια της ημέρας), με αποτέλεσμα δέκα ακόμη άνθρωποι, τόσο από τη βάρδια, όσο κι από το λεωφορείο που μετακινούνταν ο εργαζόμενος, να μπαίνουν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos.gr, πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα που συνδέεται με το γάμο που έγινε το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου στην Ερμακιά της Κοζάνης με πλήθος κόσμου, με το γλέντι να ακολουθεί σε κατάστημα της Πτολεμαΐδας, αλλά και στο χωριό. Γάμος, ο οποίος, μέχρι στιγμής, έχει «γεννήσει» πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα στο ορεινό χωριό του νομου, αναγκάζοντας πολλούς από τους καλεσμένους να παραμένουν σε καραντίνα σπίτι τους, ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών τους.

Ασυμπτωματικός καλεσμένος

Οι καλεσμένοι ήταν σχεδόν αποκλειστικά από την περιοχή και ανάμεσά τους υπήρχαν και αρκετά παιδιά, κάποια από τα οποία έδωσαν δείγμα για πιθανή διάγνωση του ιού. Μέχρι στιγμής έχουν διαγνωστεί θετικοί οι θείοι του γαμπρού και μια 62χρονη γυναίκα, ενώ πιθανολογείται το «κρούσμα 0» να είναι ασυμπτωματικός καλεσμένος από νησί των Κυκλάδων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This