Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Έντονη ανησυχία για τα κρούσματα που «γεννά» γάμος σε χωριό της Κοζάνης

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Έντονη ανησυχία προκαλεί στον ΕΟΔΥ το γεγονός ότι ένας ακόμη γάμος δίνει διαρκώς νέα κρούσματα, με την ιχνηλάτισή τους να καθίσταται προβληματική ένεκα του γεγονότος ότι, αν και είχαν παρουσιαστεί κάποια συμπτώματα σχετικά νωρίς, δεν αξιολογήθηκαν σωστά, με αποτέλεσμα να υπάρχει, πλέον, εξάπλωση.   

Την Παρασκευή 11/09, στο Νότιο Πεδίο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα, καταγράφτηκε ένα νέο κρούσμα (60χρονος εργαζόμενος στη βάρδια της ημέρας), με αποτέλεσμα δέκα ακόμη άνθρωποι, τόσο από τη βάρδια, όσο κι από το λεωφορείο που μετακινούνταν ο εργαζόμενος, να μπαίνουν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos.gr, πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα που συνδέεται με το γάμο που έγινε το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου στην Ερμακιά της Κοζάνης με πλήθος κόσμου, με το γλέντι να ακολουθεί σε κατάστημα της Πτολεμαΐδας, αλλά και στο χωριό. Γάμος, ο οποίος, μέχρι στιγμής, έχει «γεννήσει» πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα στο ορεινό χωριό του νομου, αναγκάζοντας πολλούς από τους καλεσμένους να παραμένουν σε καραντίνα σπίτι τους, ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών τους.

Ασυμπτωματικός καλεσμένος

Οι καλεσμένοι ήταν σχεδόν αποκλειστικά από την περιοχή και ανάμεσά τους υπήρχαν και αρκετά παιδιά, κάποια από τα οποία έδωσαν δείγμα για πιθανή διάγνωση του ιού. Μέχρι στιγμής έχουν διαγνωστεί θετικοί οι θείοι του γαμπρού και μια 62χρονη γυναίκα, ενώ πιθανολογείται το «κρούσμα 0» να είναι ασυμπτωματικός καλεσμένος από νησί των Κυκλάδων.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ