Τριήμερο ταλαιπωρίας στα δικαστήρια λόγω των δίωρων στάσεων εργασίας

Must Read

Με το «καλημέρα» της νέας δικαστικής χρονιάς σήμερα Τετάρτη 16/9, οι Δικαστικοί Υπάλληλοι της χώρας ξεκινούν κινητοποιήσεις, που σε πρώτη φάση θα είναι δίωρες διακοπές εργασιών 9:00-11:00 π.μ. το τριήμερο 16 έως και 18 Σεπτέμβρη 2020.

Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι συνέχεια των κινητοποιήσεων που είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Φλεβάρη και ανεστάλησαν με την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, αφού οι Δικαστικοί Υπάλληλοι έθεσαν σε προτεραιότητα το θέμα της υγείας, πριν ακόμα η πολιτεία πάρει τα μέτρα για το χώρο των Δικαστηρίων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ο.Δ.Υ.Ε. αναφέρεται στο σύνολο των προβλημάτων του Κλάδου που τίθενται σε προτεραιότητα στις κινητοποιήσεις αυτές και επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο χώρο των Δικαστηρίων έχει γίνει δυσχερέστερη από ότι ήταν πριν την υγειονομική κρίση.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Δ.Υ.Ε.)

ΔΙΩΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ & ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ
16,17,18 Σεπτέμβρη 2020 κατά τις ώρες 9:00-11:00 π.μ.

……….Συνεχίζουμε

Στις 11 Μαρτίου 2020 και πριν ακόμα ληφθούν τα έκτακτα μέτρα λόγω του κορωνοϊου, το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ, με αίσθημα ευθύνης, αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων του Κλάδου, θέτοντας σε προτεραιότητα την υγεία όλων!

Σήμερα , έξι ολόκληρους μήνες από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, ο χώρος των Δικαστηρίων βρίσκεται, σε χειρότερη κατάσταση απ΄ ότι πριν την κρίση.

Με ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού της Δικαιοσύνης, είμαστε αναγκασμένοι να υποδεχτούμε την έναρξη του νέου δικαστικού έτους με κινητοποιήσεις, γιατί:

  • Δεν έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν (με ευθύνη βέβαια και του ΑΣΕΠ), εδώ και ένα χρόνο, τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που ξεκίνησαν από το 2017, με αποτέλεσμα να μένουν ακόμα κενές περίπου 250 από τις περίπου 700  αρχικά προκηρυχθείσες θέσεις(Γραμματέων ΠΕ και ΔΕ και Πληροφορικής ΠΕ,ΤΕ)
  • Δεν έχουν καταφέρει να προχωρήσουν, ενώ τις ενέκριναν, ούτε τις διαδικασίες διορισμού για επιπλέον 172 θέσεις (Γραμματέων ΔΕ) από τους επιλαχόντες των ίδιων διαγωνισμών(προκήρυξη 8Κ/2017), ούτε καν για τις πολλαπλά δοκιμαζόμενες υπηρεσίες των ακριτικών νησιών (Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λήμνο, Ρόδο, Κάρπαθο) και της Θράκης.
  • Αδιαφορούν, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας,  για τα περίπου 2000 οργανικά κενά σε θέσεις Δικαστικών Υπαλλήλων εκ των οποίων τα 700 αφορούν κενά θέσεων Επιμελητών Δικαστηρίων(το 50% των οργανικών θέσεων Επιμελητών Δικαστηρίων!!!),ενώ ήδη ετοιμάζονται, κατά δήλωση του υπουργού, να νομοθετήσουν, σωστά μεν, για αύξηση των θέσεων Δικαστικών Λειτουργών, χωρίς να φροντίσουν δε, για  αντίστοιχο διορισμό Δικαστικών Υπαλλήλων
  • Αντίθετα απ΄ ότι «διαφημίζουν» επικοινωνιακά, οι νέες τεχνολογίες στην εξυπηρέτηση πολιτών και δικηγόρων, η ηχογράφηση και αποηχογράφηση στα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια και η βελτίωση στις  υλικοτεχνικές και κτηριακές υποδομές, παραμένουν μόνο στα χαρτιά και αφορούν ορισμένες μόνο περιοχές της χώρας (Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα), χωρίς καμία ουσιαστική βελτίωση ή άμεση προοπτική επέκτασης στην πλειονότητα των δικαστηρίων της χώρας
  • Δεν έχουν κάνει ούτε ένα βήμα μπροστά στα χρόνια θεσμικά αιτήματα του Κλάδου, όπως η εισαγωγική και διαρκής επιμόρφωση των Δικαστικών Υπαλλήλων, η ψήφιση του νέου Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων, οι επιλογές Προϊσταμένων Τμημάτων
  • Αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν την  υγειονομική κρίση του κορωνοϊού στο χώρο των δικαστηρίων (παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας για λήψη μέτρων και την έμπρακτη οικονομική ενίσχυσή μας σε υλικά προστασίας),χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό, με ελλιπή-ανεπαρκή μέσα προστασίας, αφού οι ίδιες οι υποδομές δεν επιτρέπουν την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, εκθέτοντας καθημερινά σε κίνδυνο εργαζομένους και πολίτες
  • Έως και αυτή την ώρα μας αντιμετωπίζουν ως επαίτες, προσβάλλοντας την νοημοσύνη, την τιμή και την αξιοπρέπεια μας, όταν αποτιμούν τη συνολική ετήσια προσφορά ενός μέρους (και όχι του συνόλου) των Δικαστικών Υπαλλήλων, με  έγκριση 10-12 ωρών σε υπερωρίες(ναι για όλο το χρόνο, δηλαδή περίπου μία ώρα ανά μήνα)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΩΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Την Τετάρτη 16, την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου  2020, κατά τις ώρες 9:00-11:00 π.μ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΑΠΟ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2020 ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ, ΟΣΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This