Σε lockdown σχολείο της Γλυφάδας λόγω κρούσματος σε δασκάλα

Must Read

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε εκπαιδευτικός σε δημοτικό σχολείο στη Γλυφάδα, με αποτέλεσμα το τμήμα στο οποίο δίδασκε να παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες.

Την είδηση έδωσε ο ίδιος ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, με ανάρτησή του στα social media:

«Εκπαιδευτικός στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας διαγνώστηκε σήμερα με κορωνοϊό. Προχωράμε αμέσως σε απολύμανση του σχολείου (θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ) και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ εφαρμόζεται από την διεύθυνση του σχολείου το προβλεπόμενο πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, η αρμοδιότητα για το κλείσιμο ή μή του τμήματος ή του σχολείου ανήκει στα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας μετά τη σύμφωνη γνώμη του ΕΟΔΥ.

Ως εκ τούτου, με απόφαση των αρμοδίων αρχών, από αύριο και για τις επόμενες 14 ημέρες το τμήμα που διδάσκει η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός δεν θα λειτουργήσει.

Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην εκπαιδευτικό.

Για μία ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε την έκκληση να τηρούμε τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών. Η δημοτική μας αρχή παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών».

  • Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου:

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τη νέα λίστα του Υπουργείου Παιδείας, κλειστές λόγω κορωνοϊού παραμένουν οι σχολικές μονάδες στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου και Πέλλας, το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής, το 2ο Δημοτικό Βουτων στο Ηράκλειο Κρήτης, το Δημοτικό σχολείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου, το Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου, το 2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας.

(φωτό: αρχείο)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This