Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Αν δεν είναι ύποπτες οι 15 πυρκαγιές σε 48 ώρες στον Έβρο, τότε τι είναι; (video)

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Υποψίες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού κινούν οι απανωτές πυρκαγιές που ξέσπασαν τα τελευταία 24ωρα στον Έβρο, ενώ οι Αρχές βρίσκονται επί ποδός για παν ενδεχόμενο.

Εκτός από τον πρωτόγνωρο -για την περιοχή και για τα κλιματικά δεδομένα της εποχής- αριθμό των 15 πυρκαγιών μέσα σε μόλις 48 ώρες, απορίας άξιο είναι και το γεγονός ότι εκδηλώνονται πάντα κοντά σε περάσματα παράνομων μεταναστών και κυρίως βραδινές ώρες, που δεν μπορούν να επιχειρήσουν εναέρια μέσα.

Στο πλαίσιο αυτό, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και σε συνεννόηση με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, ενεργοποιήθηκε μεικτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Φερών Δημήτρης Κολγιώνης έκανε λόγο για άνευ προηγουμένου κατάσταση, που έχει προκαλέσει απανωτές καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον. «Αυτό που ζούμε είναι πρωτόγνωρο. Δεν δικαιολογείται πυρκαγιά στην περιοχή μας, δεν υπάρχει ούτε γεωργική ούτε αγροτική δραστηριότητα αυτήν την περίοδο. Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε επί τρεις ημέρες από τις φωτιές», σημείωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]