«Ιανός»: Μια αγνοούμενη και 7 εγκλωβισμένοι στην Καρδίτσα – Υπερπροσπάθεια να σωθούν τρεις εγκλωβισμένοι στον Αλμυρό

Must Read

Δραματική είναι η κατάσταση στο Νομό Καρδίτσας από τις καταρρακτώδεις βροχές του  «Ιανού», με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για μια 40χρονη γυναίκα που αγνοείται στο Μουζάκι, μετά την προσπάθειά της να διασχίσει ρέμα.

Εγκλωβισμένα βρίσκονται επτά άτομα που επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα, στη θέση «Τσουκνίδα» στην Αν. Αργιθέα. Όπως ενημέρωσε το KarditsaLive.Net ο δήμαρχος Ανδρέας Στεργίου παρότι το μηχάνημα έφτασε στο σημείο που έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να δράσει αποτελεσματικά καθώς ο χείμαρρος φέρνει συνεχώς μπάζα και νερά. Ολόκληρος ο Δήμος Αργιθέας είναι χωρίς ρεύμα

Χωριά έχουν αποκλειστεί (προσπάθειες απεγκλωβισμού κατοίκων του Δασοχωρίου πραγματοποιούνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με τον Δήμο Σοφάδων), γεφύρια έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και ο ποταμός Καλεμτζής έχει υπερχειλίσει. Επίσης υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

O Κωστής Νούσιος, Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του ν. Καρδίτσας μέχρι να εκτονωθεί η κακοκαιρία. Παρακαλείσθε να μη χρησιμοποιείτε τα οχήματα σας για μεμονωμένες μετακινήσεις, προκειμένου να διευκολύνετε τα οχήματα και τα μηχανήματα της Περιφέρειας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των υπηρεσιών που προσπαθούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία. Επίσης καλούνται όλοι οι πολίτες να μετακινηθούν σε ασφαλές σημείο, αν οι κατοικίες τους κινδυνεύουν από πλημμύρα».

Πλάνα από το Μουζάκι

Επιχείρηση διάσωσης στον Αλμυρό Βόλου

Σε εξέλιξη από την ΕΜΑΚ επιχείρηση διάσωσης τριών εργαζόμενων στην περιοχή της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά του Αλμυρού. Οι εργαζόμενοι έφυγαν από το εργοτάξιο βλέποντας ότι η λιμνοδεξαμενή είναι έτοιμη να σπάσει και παρασύρθηκαν από τα νερά, το αυτοκίνητό τους ακινητοποιήθηκε και η Πυροσβεστική ήταν αδύνατον να τους προσεγγίσει.

Τα τρία άτομα έχουν εγκλωβιστεί και κρατιούνται από κλαδιά δέντρων για να σωθούν. «Δίνεται μάχη για να σωθούν οι τρεις εγκλωβισμένοι στον Αλμυρό. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής, οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ καθώς και ο Στρατός, καταβάλλουν τα μέγιστα. Τα νερά είναι πολύ ορμητικά και δεν μπορούμε να τους απεγκλωβίσουμε», δηλώνει στο CNN Greece o περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Στη Νέα Αγχίαλο, επιπλέον, εγκλωβισμένοι σε ύψωμα με τα πρόβατά τους βρίσκονται δύο κτηνοτρόφοι στην περιοχή Δημητριάς. Οι δύο κτηνοτρόφοι έχουν αποκλειστεί στο σημείο λόγω της λάσπης και δεν μπορούν να φύγουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This