Τρίτη 15/6/2021

«Ιανός»: Μια αγνοούμενη και 7 εγκλωβισμένοι στην Καρδίτσα – Υπερπροσπάθεια να σωθούν τρεις εγκλωβισμένοι στον Αλμυρό

Δραματική είναι η κατάσταση στο Νομό Καρδίτσας από τις καταρρακτώδεις βροχές του  «Ιανού», με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για μια 40χρονη γυναίκα που αγνοείται στο Μουζάκι, μετά την προσπάθειά της να διασχίσει ρέμα.

Εγκλωβισμένα βρίσκονται επτά άτομα που επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα, στη θέση «Τσουκνίδα» στην Αν. Αργιθέα. Όπως ενημέρωσε το KarditsaLive.Net ο δήμαρχος Ανδρέας Στεργίου παρότι το μηχάνημα έφτασε στο σημείο που έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να δράσει αποτελεσματικά καθώς ο χείμαρρος φέρνει συνεχώς μπάζα και νερά. Ολόκληρος ο Δήμος Αργιθέας είναι χωρίς ρεύμα

Χωριά έχουν αποκλειστεί (προσπάθειες απεγκλωβισμού κατοίκων του Δασοχωρίου πραγματοποιούνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με τον Δήμο Σοφάδων), γεφύρια έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και ο ποταμός Καλεμτζής έχει υπερχειλίσει. Επίσης υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

O Κωστής Νούσιος, Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του ν. Καρδίτσας μέχρι να εκτονωθεί η κακοκαιρία. Παρακαλείσθε να μη χρησιμοποιείτε τα οχήματα σας για μεμονωμένες μετακινήσεις, προκειμένου να διευκολύνετε τα οχήματα και τα μηχανήματα της Περιφέρειας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των υπηρεσιών που προσπαθούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία. Επίσης καλούνται όλοι οι πολίτες να μετακινηθούν σε ασφαλές σημείο, αν οι κατοικίες τους κινδυνεύουν από πλημμύρα».

Πλάνα από το Μουζάκι

Επιχείρηση διάσωσης στον Αλμυρό Βόλου

Σε εξέλιξη από την ΕΜΑΚ επιχείρηση διάσωσης τριών εργαζόμενων στην περιοχή της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά του Αλμυρού. Οι εργαζόμενοι έφυγαν από το εργοτάξιο βλέποντας ότι η λιμνοδεξαμενή είναι έτοιμη να σπάσει και παρασύρθηκαν από τα νερά, το αυτοκίνητό τους ακινητοποιήθηκε και η Πυροσβεστική ήταν αδύνατον να τους προσεγγίσει.

Τα τρία άτομα έχουν εγκλωβιστεί και κρατιούνται από κλαδιά δέντρων για να σωθούν. «Δίνεται μάχη για να σωθούν οι τρεις εγκλωβισμένοι στον Αλμυρό. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής, οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ καθώς και ο Στρατός, καταβάλλουν τα μέγιστα. Τα νερά είναι πολύ ορμητικά και δεν μπορούμε να τους απεγκλωβίσουμε», δηλώνει στο CNN Greece o περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Στη Νέα Αγχίαλο, επιπλέον, εγκλωβισμένοι σε ύψωμα με τα πρόβατά τους βρίσκονται δύο κτηνοτρόφοι στην περιοχή Δημητριάς. Οι δύο κτηνοτρόφοι έχουν αποκλειστεί στο σημείο λόγω της λάσπης και δεν μπορούν να φύγουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ