Παρασκευή 25/6/2021

Τρέλα στην Τουρκία – Yeni Safak: «Η ρατσιστική ελληνική εφημερίδα ‘Δημοκρατία’ επιτέθηκε ανήθικα στον Πρόεδρο Ερντογάν»

Επίθεση κατά της Ελλάδας και της εφημερίδας «Δημοκρατία» εξαπέλυσε η τουρκική εφημερίδα, φερέφωνο του Ερντογάν, Yeni Safak, η οποία αναφερόμενη στο πρωτοσέλιδο της Παρασκευής, το χαρακτηρίζει «ανήθικο», ενώ την εφημερίδα «ρατσιστική».

Μάλιστα, λέει ότι ήταν η «δεύτερη ελληνική πρόκληση», με πρώτη την τοποθέτηση ενός μεγάλου φωτεινού Σταυρού σε περίοπτη θέση στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπως σας είχε ενημερώσει από χθες το newsbreak.gr

Η Yeni Safak αναφέρει για την ελληνική εφημερίδα: «Η εφημερίδα Δημοκρατία γνωστή για τις ρατσιστικές της δημοσιεύσεις, με κυκλοφορία περίπου 5 χιλιάδων φύλλων, είχε ένα άθλιο και ανήθικο πρωτοσέλιδο. Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ήταν στο πρωτοσέλιδο με την εφημερίδα να τον βρίζει στα τουρκικά και να χρησιμοποιεί εξοργιστικές εκφράσεις κατά της Τουρκίας».

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημοσιογράφων Ελλάδος İlhan Tahsin κάλεσε, μέσω της Yeni Safak, τη διοίκηση της εφημερίδας να ζητήσει συγγνώμη: «Δηλώνουμε ότι καταδικάζουμε την εφημερίδα «Δημοκρατία» για μια τόσο άσχημη επίθεση και σοβαρή προσβολή εναντίον ενός πολιτικού και την προσκαλούμε να ζητήσει συγγνώμη αμέσως! Ανεξάρτητα από το πού προέρχεται η επίθεση ή σε ποιον μπορεί να αναφέρεται, υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι τέτοιες άσχημες επιθέσεις εναντίον πολιτικών υπό το πρόσχημα της ελευθερίας του Τύπου δεν είναι ποτέ συμβατές με τις αρχές του Τύπου, ειδικά στην Ελλάδα, η οποία είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ