Υφυπουργός εσωτερικών από την Καρδίτσα: «Ένιωσα ότι ξανάγινε η Θεσσαλία θάλασσα»

Must Read

«Επιλέξαμε να έρθουμε με το ελικόπτερο προκειμένου να έχουμε και εικόνα από πάνω. Και η εικόνα ήταν πραγματικά ξεκάθαρη, φαινόταν τι θα συναντήσουμε. Ένιωσα ότι ξανάγινε η Θεσσαλία θάλασσα».

Αυτά δήλωσε σήμερα το μεσημέρι από το δημαρχείο Καρδίτσας ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο οποίος μετείχε το μεσημέρι, σε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο Καρδίτσας, στο πλαίσιο επίσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Ο ίδιος πιο νωρίς χαρακτήρισε βιβλική την καταστροφή που έχει υποστεί η περιοχή, τονίζοντας: «Γενικά η εντολή του πρωθυπουργού είναι να τρέξουν όλα τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο σύντομα, προκειμένου να ανακουφιστούν και οι πολίτες και οι επιχειρήσεις. Ο νομός είναι σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, θα πέσουν πάνω όλες οι δυνάμεις».

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, τόνισε πως πρόκειται για ένα καιρικό φαινόμενο που είχε μοναδική ένταση και σφοδρότητα, το οποίο δυστυχώς συνέβη, μία χρονική στιγμή, πριν προλάβουν οι αγρότες να συγκομίσουν τη φετινή σοδειά, για να προσθέσει:

«Άρα μιλάμε, ότι αυτή τη στιγμή με εντολή του πρωθυπουργού βρισκόμαστε από πολύ νωρίς, και παρακολουθούμε, βλέπουμε τι ζημιές έχουν γίνει. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνεργεία του ΕΛΓΑ, και στη Δυτική Θεσσαλία και στη Λάρισα και στο Βόλο. Εκείνο το οποίο θέλω να ζητήσω εγώ από τους δημάρχους είναι να προχωρήσουν άμεσα, στην αναγγελία ζημιάς, ώστε να μπορέσουν αμέσως μετά οι αγρότες να προχωρήσουν στη δήλωση ζημιάς. Έτσι ώστε για να μην προλάβουν να πέσουν τα νερά για να πάνε τα συνεργεία και οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ, εκεί που πραγματικά έχουν γίνει ζημιές και να κάνουν σωστές και δίκαιες εκτιμήσεις. Και βέβαια να γίνουν γρήγορα και να αποτυπωθούν αυτές οι εκτιμήσεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποζημιώσουμε τους ανθρώπους οι οποίοι περίμεναν να πουλήσουν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες για να μπορέσουν να εισπράξουν και να πληρώσουν τα έξοδα μιας ολόκληρης χρονιάς».

Και συνέχισε: «Εμείς ως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα δούμε σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να μπορέσουμε έγκαιρα να αποζημιώσουμε τους πληγέντες από αυτή τη μοναδική καταστροφή. Από εκεί και πέρα είμαστε ανοικτοί με τους δημάρχους καταρχήν και με τις οργανώσεις, ώστε να μπορέσουμε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες».

Σε μήνυμά του προς τους πληγέντες της περιοχής, ο δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης επισημαίνει τα εξής:

«Όσοι συμπολίτες μας επλήγησαν από την καταστροφική πλημμύρα και αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης, παρακαλούμε πολύ να απευθυνθούν στον κατά τόπο αρμόδιο πρόεδρο. Υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι στη Μαθητική Εστία Μουζακίου και στο Mouzaki Palace. Κατόπιν επικοινωνίας του δημάρχου Μουζακίου Φάνη Στάθη με τον Χρήστο Μιχαλάκη αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων και τον Δημήτρη Παπαστεργίου δήμαρχο Τρικάλων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, αποφασίστηκε πως αν παρουσιαστεί επείγουσα ανάγκη θα διαθέσουν κλίνες στα ξενοδοχεία των Τρικάλων. Επιπλέον οι υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Μουζακίου μεταφέρθηκαν στη Μαθητική Εστία Μουζακίου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This