Δευτέρα 21/6/2021

Έτσι θα γίνει το lockdown στην Αττική

Εδώ και μέρες προετοιμάζεται το έδαφος για το Lockdown στην Αττική, με τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα να ηγείται της… σταυροφορίας. Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή, όπως είπε ο κ. Σύψας, είναι στο κέντρο της Αθήνας επειδή η ιχνηλάτηση είναι δύσκολη, καθώς υπάρχει μεγάλη συρροή μεταναστών (σ.σ. κι επειδή τους ξέφυγε η κατάσταση με τους μετανάστες θα την πληρώσει όλη η Αττική).

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ.Σύψας περιέγραψε το πώς θα γίνει  το lockdown, τονίζοντας ότι είμαστε ένα βήμα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας: «Η πραγματική διάσταση είναι ότι στη σκάλα του συναγερμού είμαστε στο πορτοκαλί. Αυτό σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκτραπεί η κατάσταση. Δεν χρειάζεται πανικός, χρειάζεται σωστή ενημέρωση».

Για τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου, ο λοιμωξιολόγος είπε ότι δεν ανησυχεί γιατί από τα 453 τα 184 είναι γνωστή συρροή από μετανάστες (σ.σ. αλλά στην Αττική lockdown, να περιοριστούν οι μετανάστες ούτε λόγος…): «Πρέπει να δράσουμε προκαταβολικά και προληπτικά. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού ακόμα και lockdown».

Στη συνέχεια εξήγησε το σχεδιασμό του lockdown: «Θα κάνουμε lockdown περιοδικά, θα γίνει για 2 βδομάδες μέχρι να πέσει η καμπύλη της επιδημίας, μετά αν ξαναχρειαστεί θα ξαναγίνει για άλλες δυο βδομάδες. Επίσης, θα κλείσουν και τα σχολεία. Μπορεί να γείρουμε προς την πλευρά του κόκκινου ανά πάσα στιγμή».

«Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι στο κέντρο της Αθήνας επειδή η ιχνηλάτηση είναι δύσκολη, καθώς υπάρχει μεγάλη συρροή μεταναστών. Το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ελπίζουμε το 10 ήμερο αυτό, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα δούμε την επίδραση των μέτρων. Αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα και νωρίτερα. Μαζί με την απαγόρευση κυκλοφορίας επιστρέφουν και τα SMS στο 13033».

Μέχρι στιγμής ο δείκτης (R) μεταδοτικότητας στην Αττική είναι πάνω από 1 και σχολίασε «αλίμονο αν με την κατάσταση αυτή μπούμε Οκτώβρη-Νοέμβρη», ενώ όπως εκτιμά το καλοκαίρι του 2021 το φαινόμενο θα αρχίσει να ξεθυμαίνει και θα εξαφανιστεί.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ