Lockdown μέρος 2ον: Οι ανακοινώσεις την Παρασκευή, τα δύσκολα από (ποια) Δευτέρα;

Must Read

Η κατάσταση είναι δύσκολη, οι αριθμοί δεν βγαίνουν, η πίεση τόσο στην οικονομία όσο και –ιδιαίτερα- στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τεράστια, αναγκάζουν επιστήμονες και Μαξίμου να προετοιμάζονται για έναν «ξαφνικό θάνατο» που ακούει στο όνομα lockdown και τοποθετείτε είτε στην Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου είτε στις 5 Οκτωβρίου!

Και αυτή η σκέψη παύει να είναι «άσκηση επί χάρτου» και να παίρνει… σάρκα και οστά μια και τόσο οι υπουργοί Πέτσας και Χαρδαλιάς όσο και οι τηλεπιστήμονες όχι μόνο δεν το έχουν αποκλείσει αλλά επιβεβαιώνουν ότι είναι ορατός ο κίνδυνος.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα και ανάλογα με τα σημερινά κρούσματα που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ θα υπάρχει έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, ενώ σε περίπτωση ανακοίνωσης lockdown θα υπάρξει νέο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με στόχο και αυτή τη φορά να ευαισθητοποιήσει αλλά και να καθησυχάσει τους πολίτες, χαρακτηρίζοντας το νέο lockdown «προληπτικό».

Οι «μυστικές» κινήσεις και συναντήσεις

Εννοείται ότι τα «χαρακτηριστικά» και οι περιορισμοί  θα διαφέρουν από το πρώτο καθολικό lockdown παρόλα αυτά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα πρόστιμα θα είναι αυστηρά, οι έλεγχοι επιστραμμένοι και τόσο οι ευπαθείς ομάδες όσο και τα σχολεία θα βρεθούν στο «μάτι του κυκλώνα» και η απαγόρευση κυκλοφορίας κάποιες ώρες, σίγουρα της νύχτας είναι δεδομένα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbreak.gr η ΕΛ.ΑΣ. σε εσωτερική ενημέρωση θεωρεί κατά 99% δεδομένη την απόφαση αυτή την οποία τοποθετούν χρονικά στις 5 Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει (εάν αυτό είναι ακριβές) ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα οι Αρχές μπαίνουν σε αυξημένη επιφυλακή και θα ανακληθούν οι άδειες τουλάχιστον όσων υπηρετούν στην Αττική, σε μεγάλα αστικά κέντρα και σε επιβαρυμένες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τόσο τα νοσοκομεία αναφοράς όσο και οι τράπεζες προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο ενός –ολιγοήμερου σε πρώτη φάση- lockdown.

Ήδη τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ανακοινώθηκε ημιεπίσημα σε πασίγνωστο σχολείο των βορείων προαστίων ότι τις επόμενες ημέρες ξεκινά τηλεκπαίδευση, ενώ δύο φροντιστήρια ξένων σχολών (ένα στα βόρεια προάστια και ένα στο κέντρο της Αθήνας) ανακοίνωσαν στους σπουδαστές ότι θα ξεκινήσει και σε αυτά η τηλεκπαίδευση.

Δύσκολη η απόφαση, μεγάλο το κόστος και το… πολιτικό κόστος

Η κυβέρνηση όσο και αν τα πήγε καλά στην πρώτη φάση της πανδημίας αυτή τη στιγμή βρίσκεται με την «πλάτη στα σχοινιά»!

Και οι λόγοι δεν είναι λίγοι: Το σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης, οι αντιδράσεις των νοσοκομείων γιατρών και νοσηλευτών οι οποίοι είναι ο «κυματοθραύστης» της πανδημίας και λόγω των ελλείψεων λειτουργούν στα όριά τους, οι επιστήμονες που εδώ και εβδομάδας εκπέμπουν «SOS» και απαιτούν περισσότερα μέτρα και φυσικά η κοινωνία που τώρα κάνει «ταμείο» και αντιλαμβάνεται ότι ούτε τα μέχρι τώρα μέτρα, ούτε το μέλλον δείχνει φως στο βάθος του τούνελ, δημιούργησαν ένα «καζάνι» έτοιμο να εκραγεί.

Και μπορεί οι αριθμοί να δείχνουν αισιόδοξοι (ανάλογα με την ερμηνεία που δίνει ο καθένας), όμως η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας από τον καθησυχασμό.

Είχαμε γράψει πρώτοι στο newsbreak.gr για το πρώτο lockdown και για την δυσκολότερη απόφαση του πρωθυπουργού.

Τα γεγονότα όμως και η πορεία της πανδημίας δείχνουν ότι ένα δεύτερο lockdown έστω και περιορισμένης διάρκειας θα είναι η δυσκολότερη απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και μέχρι αυτή τη στιγμή δείχνει αναπόφευκτη.

Συνοψίζοντας…

Το «lockdown μέρος 2ον», με τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι αναπόφευκτο και οι επιστήμονες επιμένουν ότι είναι καλύτερα να γίνει άμεσα ώστε να μην γίνει η κατάσταση μη αναστρέψιμη.

Τόσο η προετοιμασία όσο και αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για διωκτικές αρχές, νοσοκομεία και τράπεζες.

Μέλλει να ανακοινωθεί τα επόμενα 24ωρα ή τις επόμενες ελάχιστες ημέρες και μακάρι να βγούμε ψεύτες!

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This