Παραιτήθηκε ο συντονιστής της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ – «Καρφιά» για τις προσλήψεις εντατικολόγων

Must Read

Ο διευθυντής των Μονάδων του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Γεωργόπουλος, ανακοίνωσε την παραίτησή του με αιχμές κατά του Υπουργείο Υγείας,σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ηρακλείου.

Ο καθηγητής, καταγγέλλει ότι στην προκήρυξη για την πλήρωση των 10 θέσεων Επιμελητών Β’ για τη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, αποκλείστηκαν οι εξειδικευμένοι εντατικολόγοι, με αποτέλεσμα να προσληφθούν ανειδίκευτοι.

Ο ίδιος με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Σήμερα βγήκε στον «αέρα» η προκήρυξη για την πλήρωση των 10 θέσεων Επιμελητών Β’ για τη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με σκοπό να στελεχώσουν την καινούργια μονάδα. Με έκπληξη είδα ότι η αρχική προκήρυξη για τις 10 θέσεις Επιμελητών Β’ για τη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου που είναι μονάδα αναφοράς για COVID-19, άλλαξε και απέκλεισε εξειδικευμένους Εντατικολόγους επειδή η αρχική τους ειδικότητα ήταν Παθολογία ή Αναισθησιολογία!!!. Εάν συμβεί αυτό ειδικευμένοι Εντατικολόγοι που έχουν ως βασική ειδικότητα Παθολογία ή Αναισθησιολογία (η πλειονότητα των Εντατικολόγων) αποκλείονται ως υποψήφιοι για θέση Εντατικής! Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να καταλάβουν τις θέσεις Επιμελητών ΜΕΘ ανειδίκευτοι γιατροί και να αποκλεισθούν ειδικευμένοι Εντατικολόγοι που θα στελεχώσουν τη μεγαλύτερη ΜΕΘ της Κρήτης στο τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό νοσοκομείο του νησιού. Το ίδιο βέβαια ισχύει και γιατρούς με βασική ειδικότητα Παθολογία ή Αναισθησιολογία και σημαντική εμπειρία και εκπαίδευση στην Εντατική Ιατρική! Νομίζω ότι ζω σε άλλον πλανήτη. Αυτοί οι τακτικισμοί δεν συμβαίνουν σε καμία χώρα του Δυτικού κόσμου. Η καινούργια ΜΕΘ θα στελεχωθεί αποκλειστικά από ανειδίκευτο ιατρικό προσωπικό. Και θα κληθεί να νοσηλεύσει πολύπλοκα περιστατικά περιλαμβανομένων και ασθενών με COVID-19. Ελεος!!!».

Αντιδράσεις από τους αναισθησιολόγους

Στο πλευρό του κ. Γεωργόπουλου και οι αναισθησιολόγοι του ΕΣΥ Κρήτης, οι οποίοι χαρακτηρίζουν άδικη την απόφαση, και με ανακοίνωσή τους,  ζητούν απαντήσεις για τον τρόπο με τον οποίο αποφασίστηκε ο αποκλεισμός των ειδικευόμενων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με έκπληξη παρατηρήσαμε ότι στην πρόσφατη προκήρυξη για την πλήρωση ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. επιλεκτικά και μόνο στην 7η ΥΠΕ για λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε, οι Αναισθησιολόγοι αποκλείστηκαν από τις θέσεις για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ΥΠΕ.

Η απόφαση αυτή αντίκειται στην αρχή της ισοτιμίας με την οποία η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίζει τους πολίτες και κυρίως αποκλείει ικανούς Ιατρούς από νευραλγικές κλινικές/ τμήματα των νοσοκομείων όπου αντιμετωπίζονται ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση. Οι αναισθησιολόγοι είναι οι πρώτοι ιατροί που στελέχωσαν τις ΜΕΘ, είναι οι πρώτοι που καλούνται στα ΤΕΠ διότι από τη φύση της ειδικότητάς τους διαθέτουν σημαντικές δεξιότητες που τους καθιστούν ικανούς να διαχειριστούν και να σταθεροποιήσουν βαρέως πάσχοντες ασθενείς.

Ο αποκλεισμός τους τις ΜΕΘ και τα ΤΕΠ απλά υποβαθμίζει αυτά τα τμήματα. Ακόμα περισσότερο θίγονται όσοι Αναισθησιολόγοι διαθέτουν τον τίτλο της Εξειδίκευσης στην Εντατική ή την Επείγουσα Ιατρική και αυτό αποτελεί αντικίνητρο για τους νέους Ιατρούς ώστε να ακολουθήσουν την ειδικότητα της Αναισθησιολογίας. Για την αγροτικό – αναισθησιολόγο που έσωσε το παιδάκι από το θανατηφόρο τροχαίο στο Ρέθυμνο, την αναισθησιολόγο που νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ ώστε να έρθουν με ασφάλεια στο Ηράκλειο από τον Αγ Νικόλαο δίδυμα νεογνά, για την αναισθησιολόγο στην Ιεράπετρα που αντιμετώπισε ταυτόχρονα τέσσερις ασθενείς με σοβαρή δηλητηρίαση, για την ειδικευόμενη που έσωσε την ασθενή από επιπλοκή θυρεοειδεκτομής. Για τους αναισθησιολόγους που όλη νύχτα νοσήλευσαν την έγκυο σε αίθουσα χειρουργείου λόγω έλλειψης κλίνης ΜΕΘ, που διέσχισαν όλη την Κρήτη ώστε διασωληνωμένοι ασθενείς να διακομιστούν και να εισαχθούν σε ΜΕΘ, και για τους φοιτητές που αποφάσισαν να ειδικευτούν στην Αναισθησιολογία ώστε να εξειδικευτούν στην Εντατική Θεραπεία ή την Επείγουσα Ιατρική.

Για όλους αυτούς που δεν έλαβαν την πρέπουσα αναγνώριση και θεωρούνται εμβαλώματα του συστήματος, για όλους αυτούς, διαμαρτυρόμαστε για την άδικη αυτή απόφαση – αντικίνητρο για την ειδικότητα της Αναισθησιολογίας».

Με εκτίμηση, οι Αναισθησιολόγοι των δημόσιων νοσοκομείων της Κρήτης»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This