Τρίτη 22/6/2021

Ξεσηκώθηκαν οι γονείς στο Κιλκίς για τα μεικτά τμήματα στα σχολεία με προσφυγόπουλα που δεν γνωρίζουν την γλώσσα (video)

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθούν στα τμήματα γυμνασίου της Αξιούπολης και των γύρω οικισμών στο Κιλκίς, μαζί με τους 51 μαθητές της Αξιούπολης, 46 παιδιά μεταναστών-προσφύγων, τα οποία διαβιούν στο καμπ της Νέας Καβάλας και σημειωτέων δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.

Η απόφαση αυτή οδήγησε στην κατάληψη του σχολείου. Η αντιπρόταση που έγινε στη συνέχεια ήταν η ισοκατανομή των 46 προσφυγόπουλων τα Γυμνάσια Αξιούπολης, Ευρωπού, Γουμένισσας και Πολυκάστρου.

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν την Τετάρτη (23/09/2020), οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και πρότειναν τη λειτουργία ξεχωριστών τμημάτων για τα προσφυγόπουλα, ειδάλλως θα προχωρήσουν σε κατάληψη όλων των σχολείων, έχοντας την στήριξη του δημάρχου Παιονίας, Κώστα Σιωνίδη, των αντιδημάρχων, των δημοτικών συμβούλων και των κοινοταρχών

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ