Ο Κυριάκος «πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα» και πήγε στις… καθυστερήσεις για λογαριασμό του Χαρδαλιά! (video)

Must Read

Οι εικασίες πολλές, οι θεωρίες περισσότερες και το αποτέλεσμα κατώτερο των προσδοκιών!

Το χθεσινό διάγγελμα είχε απ’ όλα: Συναίσθημα, προτροπές, εθνικό φρόνιμα αλλά και… ευγενικές απειλές για την επόμενη μέρα σε περίπτωση που οι πολίτες δεν συμμορφωθούν στις υποδείξεις των επιστημόνων και του Νίκου Χαρδαλιά!

Με λίγα λόγια χωρίς να πει κάτι ουσιαστικό, «πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα» και κέρδισε λίγο χρόνο για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ο οποίος πρέπει να κάνει τη δύσκολη δουλειά!

Δηλαδή νέα μέτρα, σίγουρα επώδυνα στις επόμενες ημέρες σε περίπτωση που η κατάσταση δεν εκτονωθεί.

Στο ίδιο κλίμα θα κινηθεί και σήμερα η ενημέρωση των κ.κ. Μαγιορκίνη και Χαρδαλιά οι οποίοι δεν θα ανακοινώσουν νέα μέτρα τύπου lockdown, αλλά θα αρκεστούν στο τι θα γίνει εάν οι πολίτες δεν συμμορφωθούν με τις εντολές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συσκέψεις του Πρωθυπουργού με τους επιστήμονες τις τελευταίες ημέρες ήταν συνεχείς, με τα νέα μέτρα να έχουν «κλειδώσει» και με μόνη εκκρεμότητα τον χρόνο της σταδιακής εφαρμογής τους σε περίπτωση που η κατάσταση θα ξεφύγει.

Η αλήθεια είναι ότι κάποια από αυτά είναι ακραία και το πιθανότερο σενάριο είναι να μην χρειαστεί να ενεργοποιηθούν, όμως (σε πολλά εισαγωγικά) ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος ώστε να μπουν σε εφαρμογή!

Αυτά (διάρκειας τουλάχιστον 14 ημερών) είναι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας (εκτός των εργαζομένων) από τις 12 το βράδυ έως τις 6 το πρωί
  • Κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στις 10 ή 11 το βράδυ
  • Λουκέτο σε όλους τους δημόσιους χώρους (πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, δημοτικά γυμναστήρια)
  • Υποχρεωτική η μάσκα και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.
  • Αυστηροποίηση των προστίμων
  • Απόλυτη τηλεργασία όπου αυτό είναι εφικτό.
  • Εκ περιτροπής λειτουργίας των τάξεων στις σχολικές μονάδες.
  • Επαναφορά του sms αλλά σε πιο ήπια μορφή

Το παρασκήνιο του διαγγέλματος

Ο «καμβάς» του μηνύματος του πρωθυπουργού είχε αποφασιστεί και είχε μαγνητοσκοπηθεί και ο στόχος ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να «πατήσει» στο φιλότιμο των Ελλήνων και όχι να κάνει τη… βρώμικη δουλειά των σκληρών ανακοινώσεων που θα πυροδοτούσαν αντιδράσεις!

Έτσι επικράτησε το «βλέπουμε και… κάνετε» προετοιμάζοντας τους πολίτες είτε για τα χειρότερα, είτε για ένα νέο διάγγελμα επιτυχίας σε περίπτωση που συγκρατηθεί η πορεία της πανδημίας.

Τέλος δεν ήταν τυχαίο (αλλά εντολή από το Μαξίμου) ότι η ημερήσια ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα δόθηκε στα Μέσα, πολύ μετά το «διάγγελμα» υπό τον φόβο μιας έκρηξης που θα αποδυνάμωνε το μήνυμα.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This