Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Επιτυχης επιχείρηση διάσωσης στη Λέσβο μετά από ανατροπή αλιευτικού σκάφους λόγω σφοδρότατης κακοκαιρίας (video)

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε τη Λέσβο νωρίτερα το βράδυ και η οποία συνοδεύονταν από χαλαζόπτωση, έντονη βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα την ανατροπή μεγάλου αλιευτικού σκάφους στην περιοχή της Σκάλας Νέων Κυδωνιών.

Σώες ανασύρθηκαν λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας δύο γυναίκες από το αλιευτικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με σκάφος του λιμενικού στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να πάνε από κει με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Στη δυτική Λέσβο και κυρίως στο λεκανοπέδιο τhς Καλλονής η έντονη βροχή, οι δυνατοί άνεμοι και το χαλάζι «σάρωσαν» την περιοχή ξεριζώνοντας δένδρα και με ζημιές σε πολλές κατοικίες, μέσα σε μόλις 10 λεπτά!

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος σε ανάρτησή του αναφέρει: «Η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη. Καταστράφηκαν σπίτια, δίκτυα ΔΕΗ, ύδρευσης, πτώση μεγάλων δένδρων. Μέσα σε 10 λεπτά. Το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα, είμαστε πολύ τυχεροί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης