Μπάχαλο με το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6- Αρνητικά και τα 12 επαναληπτικά τεστ κορωνοϊού

Must Read

Αρνητικά είναι και τα 12 τεστ κορωνοϊού που έγιναν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6» που κατέπλευσε τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος, κατέπλευσε στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας “Θεμιστοκλής” του ΟΛΠ, στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου). Εκεί βρίσκεται απο το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί τεστ.

Ο χώρος στον οποίο έδεσε το πλοίο επιλέχθηκε με τη συνεργασία του Λιμεναρχείου και Υγειονομείου Πειραιά σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία. Από το κρουαζιερόπλοιο, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης, ούτε μέλος του πληρώματος,

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας είπε πως όταν ολοκληρωθούν τα τεστ τόσο στο πλήρωμα όσο και στους επιβάτες, όσοι βρεθούν αρνητικοί θα κατέβουν μεν από το πλοίο αλλά θα μπουν σε καραντίνα. «Η διασπορά μέσα στο πλοίο μπορεί να είναι τεράστια» τόνισε αλλά σημείωσε ότι δεν πρόκειται για υγειονομική βόμβα, αφού όσοι βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο είναι περιορισμένοι εκεί.

Στο πλοίο επιβαίνουν 922 άτομα –κυρίως Γερμανοί- ενώ έχει και 666 μέλη πλήρωμα, Όπως έγινε γνωστό, στο πλοίο επιβαίνουν και 23 Έλληνες οι οποίοι βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό. Στο πλοίο εφαρμόζεται σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Συγκεκριμένα, υπάρχουν ειδικά κατασκευασμένες καμπίνες με δικό τους εξαερισμό, προκειμένου να μην επικοινωνούν με τα υπόλοιπα μέρη του πλοίου. Στον Πειραιά, ο ΕΟΔΥ θα επαναλάβει τα τεστ στους 12 ναυτικούς, ενώ θα γίνουν τεστ και στο υπόλοιπο πλήρωμα.

Το «Mein Schiff 6» της εταιρείας TUI ήταν αυτό που έκανε πρεμιέρα στην επανεκκίνηση της κρουαζιέρας από την Κρήτη. Το πρώτο ταξίδι του στη χώρα μας είχε πραγματοποιηθεί από τις 13 ως τις 20 Σεπτεμβρίου και κατά την διάρκειά του οι ταξιδιώτες είχαν την χαρά να απολαύσουν μια μοναδική συναυλία της Ελληνογερμανίδας τραγουδίστριας, Βίκυς Λέανδρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν από λίγες ημέρες, ο καπετάνιος είχε κατεβάσει από το πλοίο δύο επιβάτες που δεν τήρησαν τα μέτρα για τον κορονοϊό και βγήκαν για… περίπατο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This