Αυθαίρετα, αδήλωτα τετραγωνικά και «Γέφυρα» ζητούν παράταση προθεσμιών… απεγνωσμένα!

Must Read

Καταιγισμός αιτημάτων την Τρίτη στα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος για παράταση των προθεσμιών που αφορούν την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, τα αδήλωτα τετραγωνικά και το πρόγραμμα «Γέφυρα» για την εννεάμηνη επιδότηση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας.

Έως αργά το βράδυ, η ηγεσία του ΥΠΕΝ εμφανιζόταν αμετακίνητη στην απόφασή της να μην παραταθεί εκ νέου η διαδικασία, κάτι που σημαίνει ότι σήμερα Τετάρτη είναι η τελευταία ευκαιρία για όσους επιθυμούν να τακτοποιήσουν κτίσματα με μεγάλες παραβάσεις.

Πιθανή, αντίθετα, φαντάζει μια ολιγοήμερη παράταση για το πρόγραμμα «Γέφυρα», με τις συσκέψεις στο ΥΠΟΙΚ να είναι συνεχείς, εν αναμονή της έγκρισης και των θεσμών, χωρίς πάντως να υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση.

Όσον αφορά τα αδήλωτα τετραγωνικά, η πολιτική ηγεσία δέχεται εισηγήσεις για παράταση (ήδη ανακοινώθηκε για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας), δεν είχε όμως γνωστοποιήσει έως χθες το βράδυ αν θα τις κάνει δεκτές.

Πλήθος επιστολών

Οι τρεις υπουργοί έλαβαν πλήθος επιστολών για την ανάγκη μετάθεσης της καταληκτικής ημερομηνίας. Το ΤΕΕ ζήτησε από το ΥΠΕΝ παράταση τουλάχιστον έως το τέλος του έτους για τις δηλώσεις αυθαιρέτων, εξηγώντας ότι έχουν καταγραφεί πάρα πολλά προβλήματα για την τακτοποίηση, ειδικά των μεγάλων αυθαιρέτων. Αντίστοιχο αίτημα υπέβαλε και η ΠΟΜΙΔΑ, ζητώντας παράλληλα παράταση της προθεσμίας τόσο για τα αδήλωτα τετραγωνικά όσο και για το Κτηματολόγιο της Αθήνας.

Επιβεβλημένη θεωρεί το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος την άμεση ανακοίνωση της παράτασης όλων των προθεσμιών υποχρεώσεων πολιτών και επιχειρήσεων που λήγουν σήμερα, λόγω και των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες στο TAXIS.

Από την πλευρά του, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ζητεί παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα «Γέφυρα», ώστε να έχουν την ευκαιρία περισσότεροι δανειολήπτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This