Παγώνη-Σύψας: «Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 και μάσκα παντού για να γλιτώσουμε τα χειρότερα που έρχονται»

Must Read

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης (30/09/2020) ανέφερε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν τοπικά lockdown στην Αττική σε περίπτωση ανέβουν οι αριθμοί καθώς επίσης έκανε λόγο και για απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 20:00 αν χρειαστεί.

Η κα. Παγώνη υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόβλημα στην Αττική ενώ, «τo 79 διασωληνωμένοι σε διάστημα από 8 Αυγούστου μέχρι σήμερα, ο αριθμός των θανάτων, ο αριθμός των νοσηλευμένων με COVID19 που είναι γύρω στα 610 άτομα γιατί κάθε μέρα αλλάζει ανάλογα με εισιτήρια και εξιτήρια, και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι οι παράμετροι που μας έχουν ανησυχήσει πάρα πολύ τις τελευταίες μέρες» 

Λόγω της μεγάλης διασποράς που υπάρχει στην Αττική η κα. Παγώνη τόνισε ότι αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων ενώ υπογράμμισε πως δεν είναι εύκολο να αποσωληνωθούν άνθρωποι υψηλού κινδύνου που έχουν περάσει τις 8-10 ημέρες όντας διασωληνωμενοι.

Παράλληλα, ανέφερε πως πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα όσον αφορά τη χρήση μάσκας, φορώντας τες παντού σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους. «Είναι ένα μέτρο που δεν κοστίζει τίποτα και είναι θέμα συνήθειας του καθενός μας» τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Παγώνη ενώ σημείωσε πως με τις μάσκες έγιναν λάθη από την αρχή αναφορικά με το βάλε βγάλε.

Τέλος αναφέρθηκε στις πλατείες όπου υπάρχει έντονος ο συνωστισμός από τους νέους χωρίς να φοράνε μάσκα και να κρατάνε αποστάσεις, ενώ υπογράμμισε πως το 20% βγαίνει από τις ΜΕΘ και επεσήμανε πως πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι θα έχουν και κορωνοϊό και γρίπη διότι το ανοσοποιητικό σύστημα πέφτει και «γι’ αυτό τονίζουμε πόσο σημαντικό είναι ο εμβολιασμός μετά τις 20 Οκτωβρίου, πρώτα για τις ευπαθείς ομάδες και μετά σιγά σιγά για οι υπόλοιπες ομάδες»

Σύψας: «Υπάρχουν μέτρα που προσπαθούμε να αποφύγουμε.»

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλος την επιτροπής εμπειρογνώμων για τον κορωνοϊό, Νίκος Σύψας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την αύξηση κρουσμάτων στην Αττική και τόνισε ότι είναι αναγκαία η τήρηση των μέτρων για μέτρα την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

«Ασφαλώς μας ανησυχούν τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική», τόνισε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, καθώς το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον κεντρικό τομέα Αθηνών, που αποτελεί «μεγάλη πηγή ανησυχίας για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Αττική».

Επιπλέον, όπως δήλωσε και ο ίδιος, ακόμη μία πηγή ανησυχίας είναι οι δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών υπογραμμίζοντας πως έχουν επιβεβαιωθεί σποραδικά κρούσματα σε δομές όλης της χώρας.

Ο κ. Σύψας τόνισε πως η ατομική ευθύνη όσον αφορά την τήρηση των μέτρων είναι ύψιστης σημασίας διότι «αν ο καθένας κάνει το κομμάτι που του αναλογεί, θα βοηθήσουμε πάρα πολύ ώστε να μην εξελιχθεί άσχημα η κατάσταση» και πρόσθεσε λέγοντας πως πρέπει «να πείσουμε τους πολίτες να ακολουθούν τα μέτρα, δεν πρέπει να ξεφύγει η κατάσταση, ειδικά στην Αττική» καθώς «υπάρχει μία ολόκληρη ομάδα μέτρων που προσπαθούμε να αποφύγουμε» ενώ σημείωσε πως η «Πολιτεία κάνει ένα σωρό παρεμβάσεις» προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης έκανε λόγο για την καθολική χρήση μάσκας συμβουλεύοντας τους πολίτες να τη φορούν όποτε δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση των δύο μέτρων. «Είναι πολύτιμο εργαλείο, για μας και τους γύρω μας» πρόσθεσε.

Στην ερώτησε πόσους μπορεί να μολύνει ένας θετικός στη νόσο του κορωνοϊού ο ίδιος απάντησε πως «ένας άνθρωπος μπορεί να μολύνει και πάνω από 100 αν έχουμε συγχρωτισμό. Αν σπάσουν τα δύο μέτρα, διασπείρεται ταχύτατα. Ένας σε μία πλατεία μπορεί να μολύνει 100 και παραπάνω άτομα».

Τέλος, αναφορικά με τα σχολεία ο κ. Σύψας επισήμανε πως θα «παραμείνουν ανοιχτά, πάση θυσία. Αν πάμε σε κλεισίματα, θέλουμε να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This