Στην ενδοχώρα μεταφέρονται 850 ακόμη πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λέσβο

Must Read

Δευτέρα βράδυ αναχωρούν από τη Λέσβο για το λιμάνι του Λαυρίου περί τους 850 πρόσφυγες και άλλοι αλλοδαποί που έχουν δικαίωμα μετακίνησης.

Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί με το ναυλωμένο πλοίο «Νήσος Χίος» στις 9 το βράδυ, με τους μεταφερθέντες να καταλήγουν σε διάφορες δομές στην ενδοχώρα, με προοπτική να μεταφερθούν, κατόπιν, σε ευρωπαϊκές χώρες μέσω συμφωνιών της Ελλάδας με αυτές.

Μετά και την αποψινή αναχώρηση, ο αριθμός όσων διαμένουν στο προσωρινό ΚΥΤ του Καρά Τεπέ πέφτει πολύ κάτω από 8.000, ενώ μειώνεται σημαντικά (κάτω από 10.000) και ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στο νησί.

Ας σημειωθεί ότι 720 άτομα αναχώρησαν από τη Λέσβο με το ίδιο πλοίο στο πλαίσιο της επιχειρούμενης από το υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου αποσυμφόρησης την περασμένη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη αναχώρησαν με το πλοίο της γραμμής άλλα 300 άτομα που μετακινήθηκαν με φροντίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This