Σάββατο 31/7/2021

Ενώ οι καταληψίες μαθητές δηλώνουν «νικητές», η ΟΛΜΕ τους συμπαραστέκεται, απειλώντας με στάσεις εργασίας!

Αν και ο αριθμός των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη έχει μειωθεί αισθητά, το κλίμα έντασης μεταξύ εκπαιδευτικών και υπουργείου Παιδείας παραμένει τεταμένο, αφού η ΟΛΜΕ διατυμπανίζει ότι θα στηρίξει μέσω στάσεων εργασίας τις κινητοποιήσεις των μαθητών που εμφανίζονται ανυποχώρητοι.

Σε αυτή την κατεύθυνση, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας που πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο συνέλευση στην Γκράβα, κάλεσαν τους καθηγητές «να μην εφαρμόσουν τις τηλεαπουσίες και την τηλεκπαίδευση στα αγωνιζόμενα σχολεία», μέτρο που εμπνεύστηκε το υπουργείο για να τερματίσει τις καταλήψεις, δρομολογώντας επίσης εντός της εβδομάδας τις τρίμηνες συμβάσεις των αναπληρωτών που θα ασχοληθούν και με την τηλεκπαίδευση. Η απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας δείχνει την πρόθεση να συνεχιστούν οι καταλήψεις.

«Πήραμε μέρος μαθητές από πάνω από 180 σχολεία, πρόεδροι και άλλοι εκλεγμένοι σε 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια, εκπρόσωποι των τοπικών Συντονιστικών Επιτροπών Μαθητών από πολλούς δήμους της Αττικής, άλλοι πρωτοπόροι αγωνιστές μαθητές. Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες αγωνιζόμενους μαθητές της Αθήνας και όλης της Ελλάδας, την πλειοψηφία των γονιών και των καθηγητών που μας συμπαραστέκονται, την πλειοψηφία του λαού που στηρίζει τα δίκαια αιτήματά μας. Είμαστε νικητές, γιατί αναγκάσαμε το υπουργείο και την κυβέρνηση να μας ακούσουν», ανακοίνωσαν.

Αρνούνται το ρόλο του απουσιολόγου

Από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ σκληραίνει τη στάση της και τονίζει πως οι καθηγητές αρνούνται «να παίξουν τον ρόλο του φύλακα και του απουσιολόγου», και προγραμματίζει στάσεις εργασίας τις ώρες της τηλεκπαίδευσης.

Η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, από την πλευρά του υπουργείου, απηύθυνε έκκληση προς τους μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις σχολείων να επιστρέψουν στις αίθουσες.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να εξηγήσουν στα παιδιά ότι είναι μια δύσκολη χρονιά και όλοι υφιστάμεθα πίεση. Αναφερόμενη στα αυστηρά μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για τις καταλήψεις, η Σοφία Ζαχαράκη είπε πως «έπρεπε να δοθεί μια λύση για τη σιωπηρή πλειοψηφία των μαθητών που μένει σπίτι και έχει αποκοπεί εντελώς από τη μαθησιακή διαδικασία» και συμπλήρωσε ότι οι καταλήψεις λειτουργούν ως φορέας ανισότητας, εξηγώντας ότι τα ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν κανονικά, όπως και η πλειονότητα των δημόσιων σχολείων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ