Δευτέρα 14/6/2021

Επιπλέον μέτρα για τους πληγέντες της Θεσσαλίας ζητά από το κράτος η ΚΕΔΕ

Δεν αρνείται ότι τα πρώτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την ανακούφιση των πληγέντων της Θεσσαλίας ήταν σε σωστή κατεύθυνση, ωστόσο, όπως τονίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας «χρειάζονται να γίνουν ακόμη πολλά».

Με ψήφισμα της η ΚΕΔΕ ζητά, μεταξύ άλλων, από το κεντρικό κράτος «να προχωρήσει με γρήγορες διαδικασίες και χωρίς καθυστερήσεις, στην αποζημίωση των πληγέντων από τις καταστροφές. Να σχεδιάσει και να υλοποιήσει άμεσα και μεσοπρόθεσμα μέτρα, για τη στήριξη των επαγγελματιών αλλά και των αγροτών των περιοχών που επλήγησαν. Να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης των υφιστάμενων υποδομών που καταστράφηκαν, αλλά και υλοποίησης νέων έργων υποδομής, που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Να βελτιώσει τους μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας και να ενισχύσει την ικανότητα των δήμων να αντιμετωπίζουν τις μελλοντικές προκλήσεις και προβλήματα από έκτακτες καταστάσεις κι από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Και να χρηματοδοτήσει μέσω ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος τη δημιουργία και ενίσχυση των δημοτικών υποδομών, με έργα που θα βελτιώσουν την ανθεκτικότητα των πόλεων μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ