Δίκη ΧΑ: Ες αύριον τα σπουδαία με δευτερολογίες και εκφώνηση ποινών! Θα εμφανιστούν οι κατηγορούμενοι;

Must Read

Όπως είχαμε πει από προχθές η διαδικασία για την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής είναι μακρά και αυτό διότι για δεύτερη μέρα το δικαστήριο διέκοψε για αύριο το πρωί στις 11 όπου και αναμένεται η ολοκλήρωσή της.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης έχουν ριχτεί στην «μάχη» των ελαφρυντικών και έτσι αύριο Παρασκευή θα μπουν στο δικαστήριο για τις δευτερολογίες τους ώστε μετά την ολοκλήρωσή τους να εκφωνηθούν οι τελικές ποινές για τους κατηγορούμενους.

Να πούμε ότι νωρίτερα η εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωρισθεί κανένα ελαφρυντικό για τα 7 ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής (Μιχαλολιάκο, Παππά, Κασιδιάρη, Λαγό, Παναγιώταρο, Γερμενή και  Ματθαιόπουλο).

Οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης δεν ολοκληρώθηκαν για το σύνολο των ενόχων και από αυτό το σημείο θα αρχίσει αύριο η διαδικασία. 

Παρόντες ή απόντες στην εκφώνηση των ποινών;

Μόλις ανακοινωθούν οι ποινές το δικαστήριο έχει το δικαίωμα να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή τους ενώπιον του και μετά να αποφασίσει αν θα τους χορηγήσει ή όχι αναστολές στην εκτέλεση της ποινής τους, όμως μπορεί να το κάνει και χωρίς την παρουσία τους.

Αυτό είναι ένα ευαίσθητο κομμάτι διότι στην περίπτωση που επιλέξει την παρουσία τους στο δικαστήριο ενδέχεται να υπάρξουν επεισόδια κατά την άφιξή τους και την αναχώρησή τους είτε προς τη φυλακή είτε προς το σπίτι τους εάν τους επιβληθεί ποινή με αναστολή.

Έτσι σύμφωνα με πηγές το πιθανότερο είναι εφόσον το δικαστήριο επιβάλλει ποινές χωρίς αναστολές, να διαβιβάσει την απόφασή του στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες θα πρέπει να τους αναζητήσουν ώστε να εκτελέσουν την απόφαση και να τους οδηγήσουν στη φυλακή.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This