Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Στο εδώλιο ο ιερέας που «τόλμησε» να αποκηρύξει τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Χωρίς κανένα σεβασμό στο σημαντικό φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο, οδηγείται σήμερα Παρασκευή 09/10 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Ρόδου Χρήστος Σιάννας, με αφορμή όσα είχε πει σε κήρυγμά του για τη Συνθήκη των Πρεσπών, με ιδιαίτερη ευαισθησία και εν βρασμώ ψυχής.

Σε βάρος του π. Χρήστου κινήθηκε η Δικαιοσύνη για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, ύστερα από αναφορά του γενικού γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, δικηγόρου Μιχάλη Κόκκινου, στενού συνεργάτη του τότε υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2018 ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα είχε δηλώσει, όπως χιλιάδες Έλληνες, ότι πρόκειται για «μια ημέρα πένθους για την Ελλάδα μας. Χθες οι προδότες υπογράψανε, πουλήσανε τη Μακεδονία μας».

Επιπλέον, στο κήρυγμά του είχε χαρακτηρίσει τους πολιτικούς ψεύτες και ελεεινούς, κατηγορώντας τους για εσχάτη προδοσία. «Υπογράψανε όλοι. Αυτά τα κοπρόσκυλα που πήρανε να διοικήσουν και να διαλύσουν, σε εντεταλμένη υπηρεσία, την πατρίδα μας», είχε πει ο ιερέας προσθέτοντας «σήμερα το απόγευμα στις Πρέσπες έχουν πάει όλοι οι κοπρίτες, όλοι οι υπουργοί, όλα τα ρεμάλια και ακόμη και Βορειοελλαδίτες βουλευτές που υπογράψανε θα πάνε να διασκεδάσουνε τη μεγάλη τους επιτυχία».

Προκάλεσε σε εχθροπάθεια

Το κήρυγμα, μάλιστα, αναρτήθηκε στο YouTube τη 17η Ιουνίου 2018, με τίτλο: «Λέμε ΟΧΙ στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν οι εφιάλτες». Στο απαράδεκτο κατηγορητήριο της ντροπής που θα αντιμετωπίσει σήμερα ο ιερωμένος, αναφέρεται, επίσης, ότι το κήρυγμά του κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως ιερέα προκάλεσε με πρόθεση τους παριστάμενους πολίτες σε εχθροπάθεια.

Ο π. Χρήστος έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως «προστάτης των φτωχών», και αυτό γιατί εδώ και πολλά χρόνια έχει αναλώσει τη ζωή του βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ