Γέμισαν παραβάσεις τα… τεφτέρια της Αστυνομίας – Που εντοπίστηκαν οι πιο… άτακτοι

Must Read

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας σε όλη την Επικράτεια για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Την ίδια στιγμή, έντονες είναι και οι περιπολίες στις πλατείες όπου παρατηρείται ο μεγαλύτερος συνωστισμός, ειδικά τα βράδια Παρασκευής και Σαββάτου, με εφόδους, συστάσεις και πρόστιμα.

Θυμίζουμε ότι τα περιπολικά μεταδίδουν ηχογραφημένο μήνυμα στους πολίτες που αναφέρει ότι δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε εξωτερικούς χώρους και ότι οι εντολές που έχουν οι Αστυνομικοί είναι να πλησιάζουν το πλήθος, να προειδοποιούν και να απομακρύνονται, αλλά φυσικά να επιβάλλουν πρόστιμα όπου χρειάζεται.

Μόνο την Παρασκευή (9/10) έγιναν από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα 40.831 έλεγχοι, οι οποίοι εντόπισαν:

  • οκτώ παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε τρία καταστήματα από τα οποία δύο στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Πελοπόννησο.

Μάλιστα, από τις αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί από την Αστυνομία συνολικά 811 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 68 άτομα.

  • Δύο παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων μετά τα μεσάνυχτα, με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες μία στη Θεσσαλονίκη και μια στην Ήπειρο.

Από την Τρίτη 11 Αυγούστου, ημερομηνία έναρξης της εφαρμογής του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 158 σχετικές παραβάσεις.

  • Τέσσερις παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από τις αρχές Αυγούστου μάλιστα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 216 σχετικές παραβάσεις.

Επίσης, θυμίζουμε ότι μιλάμε μόνο για την Παρασκευή, βεβαιώθηκαν και οι ακόλουθες παραβάσεις:

  • 278 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως εξής ανά την Ελλάδα:

56 στην Ήπειρο,
48 στην Κεντρική Μακεδονία,
40 στη Στερεά Ελλάδα,
36 στη Θεσσαλονίκη,
18 στο Βόρειο Αιγαίο,
14 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
14 στην Αττική,
14 στα Ιόνια Νησιά,
13 στο Νότιο Αιγαίο,
10 στην Κρήτη,
  9 στη Δυτική Ελλάδα,
  3 στη Θεσσαλία,
  2 στην Πελοπόννησο
  1 στη Δυτική Μακεδονία

Σημειώνεται ότι από τις αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 19.685 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 19.669 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 16 των 300 ευρώ.

Δυστυχώς οι καθημερινές παραβάσεις αποδεικνύουν ότι κάποιοι δεν μπορούν να τηρήσουν ούτε τα πιο απλά μέτρα προστασίας, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται και οι υπόλοιποι. Οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που δείχνουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων παίρνουν την ανιούσα, φαίνεται πως δεν είναι καθόλου ηχηρό «καμπανάκι» γι’ αυτούς.

Οι 100 διασωληνωμένοι, τα 306 κρούσματα σε ένα 24ωρο και οι συνολικά 439 νεκροί, θα έπρεπε όμως να είναι, γιατί όπως φαίνεται, μόνο προς τα πάνω πάει ο απολογισμός με τα τωρινά δεδομένα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This