Αθ. Λινού, καθηγήτρια επιδημιολογίας: «Οι μισοί Έλληνες διστακτικοί απέναντι στο εμβόλιο κατά της νόσου» (video)

Must Read

Μια ανησυχητική εκτίμηση σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας έκανε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, τη στιγμή που τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται.

Όπως είπε, το προσεχές διάστημα υπάρχει πιθανότητα να αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι αριθμοί, τόσο των νεκρών, όσο και των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. «Επειδή το τελευταίο δεκαπενθήμερο αυξάνονται τα κρούσματα, περιμένουμε να δούμε ίσως και περισσότερους διασωληνωμένους και νεκρούς, που πραγματικά είναι επώδυνο», δήλωσε τη Δευτέρα μιλώντας σε πρωινή εκπομπή.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε μόλις μία μέρα, την Κυριακή, 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον ιό. Μάλιστα, αυτός ο αριθμός των νεκρών είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί μέσα σε ένα 24ωρο από τότε που άρχισε η πανδημία.

Παράλληλα, μεγάλη άνοδος καταγράφηκε στους διασωληνωμένους, οι οποίοι έφτασαν πολύ κοντά στους 100, συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, είναι 93. Σύμφωνα με την κυρία Λινού, τα παραπάνω στοιχεία είναι ανησυχητικά.

Όπως έχουν επισημάνει αρκετοί επιστήμονες, η έλευση του χειμώνα θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τη διαχείριση του ιού, καθώς οι πολίτες θα μένουν περισσότερη ώρα μέσα σε κλειστούς χώρους. Σε αυτό το πλαίσιο, η Αθηνά Λινού επικαλέστηκε μια μελέτη που αναφέρει ότι παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων σε χώρους που είτε δεν αερίζονται καθόλου, είτε δεν υπάρχει επαρκής αερισμός. Πάντως, η ίδια θέλησε να δείξει αισιόδοξη για τους επόμενους μήνες. «Πιστεύω να είναι ήπια η αύξηση των κρουσμάτων» είπε.

Η καθηγήτρια τόνισε ότι η χώρα μας είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, επισήμανε ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο ώσπου να υπάρξει σταθεροποίηση. «Χρειάζεται έντονη προσπάθεια και σε προσωπικό και σε κεντρικό πολιτειακό επίπεδο για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση», σχολίασε.

Όχι στην ανταλλαγή προσωπικών αντικείμενων

Παράλληλα, η κυρία Λινού συνέστησε πως οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ανταλλάζουν προσωπικά αντικείμενα, γιατί έτσι αυξάνεται η πιθανότητα διασποράς του ιού και είπε πως ο κορωνοϊός επιβιώνει για ώρες στις επιφάνειες.

Τέλος, η καθηγήτρια μίλησε και για το επικείμενο εμβόλιο, εκφράζοντας τον προβληματισμό της για την έρευνα που δείχνει ότι οι μισοί Έλληνες δεν φέρεται ότι είναι διατεθειμένοι να κάνουν το εμβόλιο για την προστασία από τη νόσο. «Πρέπει να αρχίσουν και καμπάνιες υπέρ του εμβολίου», υποστήριξε καταλήγοντας.

  • Δείτε τις δηλώσεις της κυρίας Λινού:

https://youtu.be/oeW_sYGYUxk

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This