Γώγος: Xρειάζεται γρήγορη ανάπτυξη καινούργιων κλινών στην Αθήνα – Οι ασυμπτωματικοί αποτελούν σημαντική εστία μετάδοσης του ιού (video)

Ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό αριθμό.

Must Read

Η εξάπλωση της επιδημίας προβληματίζει έντονα σε Γιάννενα, Κοζάνη και Πέλλα. Συνεχίζει να προβληματίζει και η κατάσταση στην Αττική καθώς τα κρούσματα της πανδημίας στη χώρα παραμένουν σε υψηλό αριθμό με τους διασωληνομένους να αυξάνονται.

Οι ειδικοί επιστήμονες και η Κυβέρνηση εφιστούν την προσοχή των πολιτών για την αποφυγή της διασποράς του ιού.

Ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε πως είναι πιο εύκολο να περιοριστεί η πανδημία σε μικρότερα αστικά κέντρα εν αντιθέσει με τις μεγάλες πόλεις.

«Η δυνατότητα να περιορίσουμε την επιδημία είναι μεγαλύτερη από ό,τι συμβαίνει σε μεγάλα αστικά κέντρα και πιστεύουμε ότι τα μέτρα που παίρνονται στο επίπεδο τρία θα μπορέσουμε να έχουμε αποτελεσματικότητα γρηγορότερα».

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ, ο κ. Γώγος, υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα και ότι η εικόνα είναι καλή.

Το γεγονός αυτό οφείλεται στην σταθεροποίηση των κρουσμάτων σε πανελλήνιο επίπεδο όμως δεν εφησυχάζονται καθώς  «θέλουμε χαμηλότερους αριθμούς για να είμαστε ικανοποιημένοι και πιστεύουμε ότι με την τήρηση και τη συμμόρφωση στα μέτρα θα μπορέσουμε ακόμη περισσότερο να το περιορίσουμε».

Ωστόσο «το πρόβλημα παραμένει στην Αθήνα που χρειάζεται γρήγορη ανάπτυξη καινούργιων κλινών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Απαραίτητος ο περιορισμός ατόμων

ο κ. Γώγος αναφέρθηκε και στην ιχνηλάτηση που γίνεται στα κρούσματα που εντοπίζονται,  σημειώνοντας ότι «η ιχνηλάτηση δεν τελειώνει ποτέ» και ότι υπάρχει χώρος για βελτιώσεις.

«Όσο περισσότερο περιορίζουμε τις επαφές, είναι χρήσιμο για να περιορίζουμε τη νόσο».

Οι ασυμπτωματικοί αποτελούν σημαντική εστία μετάδοσης του ιού

Ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας εξέφρασε την ανησυχία του  για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς οι οποίοι είναι γύρω στο 30% με 40% των ασθενών με Covid. Όπως ανέφερε και ο ίδιος οι ασυμπτωματικοί αποτελούν σημαντική εστία μετάδοσης του ιού, αφού δεν γνωρίζουν ότι τον έχουν συνεπώς προσέχουν λιγότερο.

«Είναι πολύ σημαντικό ποσοστό. Εκτός από τους ασυμπτωματικούς που διαγιγνώσκονται, υπάρχει και ένας αριθμός που είναι αδιάγνωστος».

Σχετικά με το πρόβλημα που επικρατεί με τις μετακινήσεις πολιτών σε κοντινές πόλεις που έχουν λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού και άρα λιγότερα περιοριστικά μέτρα. ο κ. Γώγος εξήγησε πως γι΄αυτόν τον λόγο ελήφθησαν νέα μέτρα.

«Με τα νέα μέτρα, τα μαγαζιά στο ένα μέρος κλείνουν στις 00:00 και στο άλλο στις 00:30. Είναι σωστό αυτό».

Όσο αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη δήλωσε πως «είναι σημαντικό να υπάρχει η δυνατότητα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη να αντιμετωπίζει τα πρωτοβάθμια περιστατικά για να μη σωρεύονται στα νοσοκομεία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This