Έρχεται καθίζηση και του χειμερινού τουρισμού – Επεκτείνονται οι αναστολές συμβάσεων και τον Νοέμβριο

Ήδη στους χειμερινούς προορισμούς βλέπουν μεγάλη πτώση στις προκρατήσεις...

Must Read

Νέο πακέτο στήριξης προετοιμάζει η κυβέρνηση, αυτή τη φορά για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους του χειμερινού τουρισμού.

Με τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά, αλλά και περιοχές που έχουν τουρισμό τους χειμερινούς μήνες να βρίσκονται σε lockdown (νομός Κοζάνης) ή κοντά σε πολύ αυστηρά μέτρα (νομός Ιωαννίνων), το οικονομικό επιτελείο είναι έτοιμο για να ανακοινώσει νέα μέτρα για χειμερινά καταλύματα, εστιατόρια, χιονοδρομικά κέντρα, έως και ξενοδοχεία που φιλοξενούν εκδηλώσεις και συνέδρια τους χειμερινούς μήνες.

Όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Βρούτσης στο Open, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επεκτείνει το μέτρο με τις αναστολές συμβάσεων εργασίας και της έκτακτης αποζημίωσης των 534 ευρώ και για τον μήνα Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί και νέα λίστα με ΚΑΔ επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορωνοϊό, για να ενταχθούν και όσοι ανήκουν στον χειμερινό τουρισμό.

Ήδη, στους χειμερινούς προορισμούς βλέπουν μεγάλη πτώση στις προκρατήσεις, αφού ο κόσμος ανησυχεί για την εξέλιξη της πανδημίας, αλλά και την πορεία των κρουσμάτων και σε αυτές τις περιοχές. Τα προηγούμενα χρόνια, τέτοια περίοδο, υπήρχαν ήδη κρατήσεις ακόμα και για τις ημέρες των Χριστουγέννων, κάτι που δεν ισχύει για φέτος.

Τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ετοιμάζουν ένα πακέτο με ειδικά προγράμματα επιδότησης ανεργίας, αλλά και αναστολές πληρωμής φόρων και υποχρεώσεων για όσες επιχειρήσεις πληγούν από την κρίση, είτε αναγκαστούν να κλείσουν λόγω χαμηλής πληρότητας είτε λειτουργήσουν με πολύ χαμηλούς τζίρους.

Οι επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του επισιτισμού, του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού, του αθλητισμού και κάθε άλλου κλάδου που πλήττεται βάσει ΚΑΔ, όπως επίσης επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας ξενοδοχειακών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων, μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις αναστολών των εργαζομένων τους έως και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου. Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι υποβάλλουν τις δικές τους δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr έως και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

Πάντως, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων, 717 ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας που άνοιξαν εν μέσω κορονοϊού αποφάσισαν να ξανακλείσουν μέσα στο 2020, μέχρι να ανακάμψει η ζήτηση και να λειτουργήσουν με μεγαλύτερες πληρότητες. Μάλιστα, τα 503 εξ αυτών υπολογίζουν να κλείσουν μέσα στον Οκτώβριο, ενώ τα 214 θα ξανακλείσουν μέχρι το τέλος του 2020, παρότι η εποχή των Χριστουγέννων είναι παραδοσιακά περίοδος υψηλής ζήτησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This