Τα… μαντζούνια έστειλαν σε VIP κελί στις φυλακές τον «Δρ. Χάρο» Νίκο Κόντο!

Must Read

Στην ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, την επονομαζόμενη και ως VIP, κρατείται για λόγους ασφαλείας ο 47χρονος ψευτογιατρός, Νίκος Κοντοστάθης,  ο οποίος συστηνόταν με το ψευδώνυμο “Νίκος Κόντος” και με δήθεν επιστημονικές περγαμηνές παραπλανούσε με μαντζούνια και βότανα βαριά ασθενείς και τις οικογένειες τους ότι θα τους γιατρέψει έναντι αδράς αμοιβής.

Ο προφυλακισμένος «Δρ. Χάρος» μεταφέρθηκε στην VIP και συγκεκριμένα σε θάλαμο με άλλους οκτώ κρατούμενους, κατόπιν γραπτής αναφοράς του στην διεύθυνση των φυλακών στην οποία εξέφραζε φόβους για τη ζωή του. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Realnews» και του δημοσιογράφου Παναγιώτη Σουρέλη, ο ψευτογιατρός μεταφέρθηκε στην πτέρυγα που κρατούνται άνδρες που αντιμετωπίζουν κυρίως οικονομικά εγκλήματα, ενώ αναμένεται σύντομα να κληθεί για συμπληρωματική απολογία, από τον ανακριτή λίγο πριν ολοκληρωθεί η κύρια ανάκριση η οποία ξεκίνησε αμέσως μετά τη σύλληψη του προ τετράμηνου.

Μέσα στη φυλακή μελετά διαρκώς τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ενώ δέχεται ελάχιστα επισκεπτήρια, (σ.σ. όπως και οι υπόλοιποι κρατούμενοι λόγω πανδημίας), αφού τον επισκέπτονται η γυναίκα του ο αδερφός του και ο δικηγόρος του. Ο ίδιος φέρεται στην απολογία του τον περασμένο Ιούνιο να αρνήθηκε ότι εμφανιζόταν στα θύματα του ως γιατρός αλλά ως εμπειρικός βοτανολόγος, απλά οι ασθενείς τον αποκαλούσαν «γιατρό»!

Η φονική δράση του!

Υπενθυμίζεται, ότι η δράση του τέθηκε στο στόχαστρο των αρχών τον περασμένο Νοέμβριο του 2019, μετά από καταγγελίες αλλά και μηνύσεις των γονιών δύο ανήλικων καρκινοπαθών παιδιών 14 και 16 ετών που πέθαναν καθώς ο 47χρονος τους είχε πείσει να διακόψουν την θεραπευτική αγωγή που λάμβαναν για σοβαρές ασθένειες που αντιμετώπιζαν. Στην πορεία, στα θύματα του προσποιούμενου τον ειδικό επιστήμονα, που επικαλούνταν σπουδές σε Αμερική και Ελβετία, προστέθηκε ένας ακόμη 78χρονος ασθενής που πέθανε ενόσω τον είχε «αναλάβει» ο κατηγορούμενος. Ο «γιατρός» προσέγγιζε ασθενείς που είχαν προσβληθεί από καρκίνο και υποσχόμενος ίαση τους έπειθε να σταματούν τις θεραπείες τους, παρέχοντας «εξελιγμένα» φάρμακα, που όπως αποδείχθηκε περιείχαν μεταξύ άλλων δραστικές ουσίες κάνναβης.

Των αστυνομικών ερευνών που διήρκεσαν μέχρι την σύλληψη του επόπτευε ο τότε Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης που αφορά την υγεία και την ζωή ασθενών με βαριές ή ανίατες ασθένειες που προσέγγιζε ο κατηγορούμενος. Σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, φαίνεται πως ο κατηγορούμενος είχε καταφέρει να αποσπάσει από τις οικογένειες των θυμάτων του ποσό που υπερβαίνει τις 53 χιλιάδες ευρώ, ενώ εμφάνιζε τη σύζυγο του, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά ως γόνο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ανάρτηση του Νίκου Κοκλώνη για το μέλλον του Στέλιου Δρουμαλιά και της Δώρας Παντέλη στο J2US

Στο τελευταίο live του J2US, η Άντζελα Δημητρίου, μετά την εμφάνισή της στη σκηνή μαζί με τον παρτενέρ της...

More Articles Like This