Ν. Χαρδαλιάς: Διπλασιάζονται τα πρόστιμα για τους παραβάτες του lockdown – Με αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών οι επισκέπτες στη χώρα μας

Must Read

Με τις εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας και τη χώρα να απέχει λίγες ώρες από το γενικό lockdown γίνεται και σήμερα η καθιερωμένη ενημέρωση από τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη και τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο κ. Μαγιορκίνης, ο οποίος τόνισε πως, από τα 2.448 νέα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου, τα 493 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 683 στην Θεσσαλονίκη, ενώ ιδιαίτερα αυξημένα κρούσματα είχαμε και στη Δράμα (100), τη Λάρισα (120), τις Σέρρες (78), την Ημαθία (62) και την Καβάλα (61).

Στη συνέχεια τόνισε πως η πανδημία βρίσκεται «σε δυναμική θετικής αύξησης, με μεγαλύτερη επιβάρυνσή στα βόρεια της χώρας. Εκρηκτική αύξηση βλέπουμε στη Θεσσαλονίκη. Εκτεταμένη επιβάρυνση και σε άλλες περιοχές της χώρας». «Οι νέοι 19-39 έχουν τη μεγαλύτερη επίπτωση, ενώ και 40 έως 65 πλησιάζουν τις 600 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού», σχολίασε, επισημαίνοντας πως καταγράφεται ένας μέσος όρος 10 θανάτων την ημέρα, αλλά «δυστυχώς αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες».

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος υπενθύμισε πως από αύριο θα ισχύει λόγω lockdown περιορισμός κυκλοφορίας όλο το 24ωρο και μετακινήσεις μόνο με SMS για τους εξής λόγους:

Εργασίας, μετάβασης στο σχολείο, σε καταστήματα ή σε τράπεζες, για λόγους υγείας, μετάβασης σε κηδεία, σωματική άσκηση και μετάβαση για διαζευγμένους γονείς.

Τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί

«Απευθύνουμε έκκληση για λελογισμένη χρήση της μετακίνησης. Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί, με τους παραβάτες να πληρώνουν, πλέον, 300 ευρώ, αντί για 150 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα», σχολίασε, τονίζοντας, επίσης, πως, όσον αφορά στους επισκέπτες από το εξωτερικό «απαραίτητη προϋπόθεση για όλες τις πύλες εισόδου στη χώρα θα είναι, τελικά, το αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών, αντί για 48 ωρών, όπως αναφέρθηκε χθες».

Συνέχισε, αναφέροντας, επίσης, ότι επιτρέπονται και όλες οι δραστηριότητες πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, αλλά και φούρνοι, σουπερμάρκετ, ιχθυοπωλεία και κρεοπωλεία, επίσης καταστήματα τεχνολογικού εξοπλισμού, πληρωμής λογαριασμών, κλπ., καθαριστήρια, καταστήματα οπτικών, κλπ.

Ο ίδιος υπενθύμισε πως τα κομμωτήρια θα μπορούν να λειτουργήσουν το Σάββατο 07/11, με τους πολίτες τα στέλνουν τον κωδικό 2 στο SMS στο 13033.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι το κυνήγι και το ψάρεμα απαγορεύεται παντού στην Ελλάδα, για όσο διαρκεί το lockdown.

Για τη Σάμο και μόνο, είπε πως δεν ισχύει η υποχρέωση αποστολής SMS για τις μετακινήσεις, ενώ τόσο στη Σάμο, όσο και στην Καρδίτσα, εκεί με SMS όμως, λειτουργούν κανονικά λιανεμπόριο και χονδρεμπόριο σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες κατασκευών.

Επιπλέον ανακοίνωσε την αναστολή των επετειακών εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, σχολιάζοντας πως η κατάθεση των στεφάνων θα γίνει κατά μόνας από τους εκπρόσωπους των κομμάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This