Αμηχανία ή άγνοια από τον Ν. Χαρδαλιά; Τελικά θα πέφτει πρόστιμο σε όσους φοράνε ασπίδα προσώπου

Must Read

Αλλάζει η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Έτσι από σήμερα Δευτέρα (και κάθε Δευτέρα και Παρασκευή) θα παρίσταται η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. 

Η κυρία Παπαευαγγέλου θα συνδράμει τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Κάθε Τετάρτη θα μετέχει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στην αποψινή ενημέρωση πρώτη το λόγο πήρε η κυρία Παπαευαγγέλου, η οποία, αφού ανακοίνωσε πως σήμερα καταγράφηκαν στην χώρα μας 1.490 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 390 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 412 στην Θεσσαλονίκη. χτύπησε… καμπανάκι για την Αττική, κάνοντας λόγο για αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, ενώ έστειλε μήνυμα σε όσους έφυγαν από το λεκανοπέδιο για την επαρχία. Επιπλέον, εξέφρασε την ανησυχία των ειδικών για την αποκάλυψη του Στέλιου Πέτσα σχετικά με τα 1.000.000 SMS το βράδυ της Κυριακής για άθληση.

Νέα μέτρα μετά την άρση των περιορισμών

«Διατηρήσαμε ανοιχτή την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η βασική διαφορά είναι ότι όλη η κοινωνία είναι κουρασμένη, αλλά έχουμε όλοι καταλάβει ότι θα είναι δύσκολος χειμώνας. Και όταν αρθούν οι περιορισμοί μετά από λίγες ημέρες ενδέχεται να έχουμε νέα μέτρα», τόνισε ακόμη η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Εάν τηρηθούν τα μέτρα περιμένουμε μείωση των κρουσμάτων. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η μείωση των εισαγωγών. Δεν αναμένουμε όμως μείωση των διασωληνωμένων, γιατί η διάρκεια της νοσηλείας σε ΜΕΘ είναι κατά μέσο όρο δύο εβδομάδες. Αναμένουμε αύξηση διασωληνώσεων τις επόμενες εβδομάδες», τόνισε στη συνεχεία.

Φως στο τούνελ της πανδημίας

Ακολούθως, ο Γκίκας Μαγιορκίνης πήρε τον λόγο και μίλησε για τα άκρως ενθαρρυντικά μηνύματα της ανακοίνωσης της Pfizer σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό που αναπτύσσει.

«Ισχυρότατη αποτελεσματικότητα δείχνει το εμβόλιο της Pfizer ενάντια στον κορωνοϊό. Τα νέα είναι ενθαρρυντικά, αλλά οι προκλήσεις που έχουμε ακόμα είναι τεράστιες. Κάθε ημέρα καταγράφονται όλο και περισσότεροι θάνατοι από τον ιό. Στην Ευρώπη η πανδημία βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από την έναρξή της. Εθνικά lockdown έχουν κηρυχθεί σε Γαλλία, Βρετανία, αντίστοιχα μέτρα σε Ισπανία, Βέλγιο Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και άλλες χώρες. Βλέποντας όλα αυτά, η ανακοίνωση του εμβολίου μας δείχνει το φως στο τούνελ της πανδημίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως όσα ζούμε τώρα. Σταδιακά και με μεγάλη προσοχή και σταδιακά θα επανέλθουμε στην κανονικότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόστιμα και για τη χρήση ασπίδας προσώπου

Σε μία ιδιαίτερα σημαντική διευκρίνηση, όσον αφορά στις ασπίδες προσώπου, προχώρησε στην αποψινή τοποθέτησή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι όσοι της χρησιμοποιούν χωρίς μάσκα δεν γλιτώνουν το πρόστιμο, εκτός από την περίπτωση που έχουν κάποια αναπνευστική πάθηση, η οποία να δικαιολογεί τη μη χρήση μάσκας.  

Να πούμε εδώ οτι η απάντηση του Υφυπουργού δεν ήταν ιδιαίτερα πειστική μια και κοντοστάθηκε όταν του τέθηκε η ερώτηση. Ήταν μια στιγμή αφηρημάδας ή άγνοια; Όπως και να έχει το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και δεν χωρά μισόλογα και διφορούμενες απαντήσεις

Επιπλέον μίλησε για το τι ισχύει για τη μετάβαση σε δικαστικές αρχές, συμβολαιογράφους και δικηγόρους, αναφέροντας ότι ισχύουν τα εξής:

  • Σε περίπτωση μετάβασης σε δικαστήριο ως μάρτυρας, δικηγόρος ή κατηγορούμενος, αυτή αποδεικνύεται από τη σχετική κλήση ή τη βεβαίωση του δικηγόρου.
  • Για μετάβαση σε συμβολαιογράφο ή δικαστήριο για ένορκη βεβαίωση, αυτή αποδεικνύεται από βεβαίωση δικηγόρου ή κλήση, αν υπάρχει.
  • Κάθε άλλη μετακίνηση σε δικαστική αρχή, δικηγόρο ή συμβολαιογράφο, αποδεικνύεται από κλήση της υπηρεσίας, ή βεβαίωση δικηγόρου, ή συμβολαιογράφου, που πιστοποίει με αποστολή εγγράφου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την κλήση-πρόσκληση του μάρτυρα ή πελάτη του.
  • Οι μετακινήσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών συνοδεύεται από τη σχετική φόρμα τύπου και επιτρέπονται και εκτός περιφερειακής ενότητάς τους για λόγους εργασίας. Το ίδιο ισχύει και για τους μάρτυρες, αν πρέπει να καταθέσουν εκτός περιφερειακής ενότητας της κατοικίας τους.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων, ώστε να αποδώσουν και να μπορέσουμε να περάσουμε πιο κανονικές γιορτές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This