Δυσοίωνη εκτίμηση της επιστημονικής ομάδας του ΑΠΘ για αύξηση των διασωληνωμένων τις επόμενες ημέρες

Must Read

Την τρομακτική εκτίμηση ότι θα υπάρξει αύξηση των διασωληνωμένων εξέφρασε η ομάδα του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής τον διευθυντή του εργαστηρίου, καθηγητή Στέργιο Λογοθετίδη, εκτιμά ότι οι διασωληνώσεις ακολουθούν την κορύφωση των λοιμώξεων έπειτα από μία εβδομάδα, ενώ οι θάνατοι έπειτα από δύο εβδομάδες. Δηλαδή μπορεί οι θάνατοι να κορυφωθούν, ενώ πέφτει ο αριθμός των λοιμώξεων.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στο τέλος αυτής της εβδομάδας και αρχές της άλλης, ο αριθμός των διασωληνωμένων θα κορυφωθεί και θα πλησιάσει τα 580 άτομα. Κι αυτό είναι ένα κρίσιμο σημείο, γιατί ο αριθμός προσεγγίζει τις δυνατότητες του συστήματος υγείας στο σύνολο της χώρας. Αντίστοιχα, στις αρχές του Δεκέμβρη, αναμένουμε ότι θα κορυφωθούν οι θάνατοι» τόνισε ο καθηγητής κ. Λογοθετίδης.

Το είχε προβλέψει από την 1η Οκτωβρίου

Αξίζει να σημειωθεί, πως η ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ είχε προβλέψει από την ανάλυση των δεδομένων ότι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είχε αρχίσει να βγαίνει εκτός ελέγχου από την 1η Οκτωβρίου.

«Ξεφεύγαμε και πηγαίναμε για 1.500 με 3.000 λοιμώξεις την ημέρα. Με το lockdown πέσαμε στο επίπεδο που είμαστε αυτή τη στιγμή, δηλαδή από 600 μέχρι 900 λοιμώξεις. Για μερικές μέρες ακόμη θα είμαστε σε αυτά τα επίπεδα και σίγουρα θα χρειαστεί να περάσουν δύο εβδομάδες για να δούμε μείωση. Αντίστοιχη πορεία έχουμε και στην Αθήνα, όμως η Θεσσαλονίκη είχε το μεγαλύτερο φορτίο, πενταπλάσιο σε σχέση με την πρωτεύουσα», τόνισε ο καθηγητής.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα, ο κ. Λογοθετίδης είπε ότι ορισμένα μέτρα θα αρθούν, ώστε να ανασάνει ο κόσμος και η οικονομία, όμως αυτό πρέπει να γίνει βήμα προς βήμα. «Αν τολμήσουμε πιο δραστική άρση των μέτρων, τότε φοβάμαι ότι τα Χριστούγεννα θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Και τότε θα ξαναγυρίσουμε πίσω. Θα ξαναζήσουμε το σενάριο που έχουμε τώρα», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This