Στο έλεος του κορωνοϊού (και) το ίδρυμα πρόνοιας «Ο Άγιος Παντελεήμων» στη Θεσσαλονίκη, με 60 κρούσματα

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ίδρυμα προνοιακής φροντίδας στη Βόρεια Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων

Must Read

«Βόμβα» κορωνοϊού στην ήδη ταλαιπωρημένη Θεσσαλονίκη αποτελούν τα 60 άτομα, περιθαλπόμενοι και εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί στο Παράρτημα Παθήσεων «Ο Άγιος Παντελεήμων» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι το μεγαλύτερο ίδρυμα προνοιακής φροντίδας στη Βόρεια Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια.

Σημειώνεται πως τα περισσότερα κρούσματα δεν εμφανίζουν συμπτώματα και μόνο δέκα χρειάζονται νοσηλεία. Τα κρούσματα εμφανίστηκαν στην αρχή του Νοεμβρίου σε δυο εργαζόμενους, καθώς στους ελέγχους που είχαν γίνει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά. Ακολούθησε η διαδικασία της καραντίνας στα τμήματα που εργάζονταν τα δύο θετικά κρούσματα και της επιβολής όλων των οδηγιών και του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, το δυσάρεστο είναι ότι ήδη μια 46χρονη βοηθητική νοσοκόμος του ιδρύματος, η οποία νόσησε, έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. 

Συνολικά 21 εργαζόμενοι νοσούντες

Παράλληλα, στην Πάτρα, δύο ακόμα υγειονομικοί υπάλληλοι του νοσοκομείου  «Άγιος Ανδρέας» ασθένησαν από τον ιό. Πρόκειται για εργαζόμενους στο ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου. Από την αρχή της πανδημίας έχουν νοσήσει συνολικά 21 εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Στο ίδιο νοσοκομείο, μια γυναίκα λίγες ώρες μετά τη γέννα ανέβασε πυρετό και τελικά διαπιστώθηκε ότι νοσούσε από τον ιό. Η γυναίκα δεν είχε κανένα σύμπτωμα και όταν ήρθε η ώρα να γεννήσει μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Την επόμενη μέρα ανέβασε πυρετό και της έγινε τεστ για κορωνοϊό το οποίο βγήκε θετικό. Πηγές αναφέρουν πως τόσο η μητέρα όσο και το βρέφος είναι σε καλή κατάσταση.

Εν των μεταξύ, έξι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα Χανίων επιβεβαιώθηκε ότι νοσούν από τον ιό. Πριν από λίγες μέρες εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα και ακολούθησαν τεστ που αποκάλυψαν την διασπορά. Δύο από τους εργαζόμενους έκαναν το τεστ όταν ήταν σε βάρδια στο εργοστάσιο και οι άλλοι τέσσερις όταν επέστρεψαν από μία εβδομάδα εκτός εργοστασίου. Τώρα όλοι βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This